Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Empire State Building

Av Camilla Edlund - 28 juni 2011 04:20

Jag var pigg och glad tidigt i morse. Sara, not so much. I bland känns det som att jag åkt utomlands med en komapatient. Sara den stackaren har fortfarande en gräslig hosta och hostar på natten och kan sova först på morgonen - då jag är som piggast.

Jag har alltid svårt att förstå de som ska sova hur länge och mycket som helst. Tyvärr verkar det vara min lott i livet att kampera ihop med sådana då nästan alla mina barndomskamrater sov länge och nu dras jag med Ulf som kan ligga i sängen och dra sig i timmar. Jag kan ligga i max 10 minuter sedan måste jag upp.


Hur som helst, nu handlar det om vår resa i New York. Sara sov alltså till 9:30 så vi kom inte till Empire State buildning förrän efter 11 någongång. Det är inte så himla bra tid att åka dit för det är mååååånga, lååånga köer. Det är kö in för att gå igenom en säkerhetskontroll, det är kö för att köpa biljett, det är kö för att få biljetten riven, det är kö för att få åka upp i hissen till våning 80 och sedan ska man stå i kö för att åka upp till våning 86. När vi stod där i kön för att åka upp till våning 86 så ropade de att man kunde gå i trapporna istället för väntetiden för att få åka sista hissen var ca 30 minuter. Alltså knatade vi sex våningar på jättebranta trappor upp för att få stå i kö för att komma åt och se utsikten. Vi tittade kanske max 20 minuter och sedan åkte vi ner igen. Då hade vi köat nästan två timmar för att få titta på utsikten. Hmmm... det här fanns inte med i filmen "You've got mail" Med Meg Ryan. Men utsikten var bedårande om man som jag gillar att titta på höghus.


Efter vi varit där gick vi ut och tittade på shoppingen igen. Eller, jag tittade och plågades och Sara shoppade. Jag börjar bli gruvligt less på klädaffärer och Sara börjar bli gruvligt less på turistattraktioner.

Vi åkte faktiskt för att titta på Appels affär här i New York, men glaskuben var täckt med träskivor. Trist.

Sedan gick vi längs den dyra delen av 5th Avenue. Vi har gått förbi Trumph tower, Louis Vouitton, Gucci och allt vad man kan tänka sig. Längs gatorna körde dyra bilar med tonade rutor så vi inbillade oss att det var en massa rika typer och/eller kändisar som satt i bilarna.


Vi hittade en Hamburgerrestaurang som tydligen var rätt känd. Oprah har varit där och Sara JP har filmat där. Goda burgare var det i alla fall.


Nu i kväll har vi varit på bio och tittat på "Bad Teacher". Den var sådär.


I alla fall så måste jag berätta att Sara och jag satt och reflekterade över vår vistelse här i NY. Jag tyckte att det var ovanligt bra och ren luft här för att vara en så pass stor stad. Jag tyckte dessutom att det är lite lustigt att allt som går att äta är märkt med hur många kalorier det innehåller. Allt, nästan överallt. Det gör ju att man knappt vill äta något. Jag har funderat över hur det kan komma sig att folk som bor i storstäder är så smala. Ja, här beror det då på att de hela tiden blir påmind om vad de äter samt att det inte just finns några rulltrappor här utom i gallerierna. Annars får man vackert gå i trappor överallt. Man får värsta träningspasset när man går här.

Sara tyckte att det var lustigt att vi nästan inte sett någon mygg men som genom ett ödets ironi så blev jag myggbiten i natt. Jag har fått ett myggbett på ringfingret och det har svällt upp så att jag inte kan få av mig vigselringen ens om jag skulle vilja. Sedan har jag fått ett bett strax nedanför knäskålen och ett tag såg det ut som att jag odlat ett extra knä.


I morgon blir det kanske frihetsgudinnan. Vi får se.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Edlund - 26 juni 2013 01:26

Hej alla!½ Här kommer en hälsning från Manhattan New York. Ulf och jag är ääääntligen framme nu efter en låååång resa. Vi har åkt med AirBerlin och det är inte utan att man önskade att man kunde ett ord på tyska, eller två. Man kände sig rätt borta n...

Av Camilla Edlund - 13 april 2012 18:35

Sista hela dagen i New York och vi hade inga planer på att shoppa något mer alls efter gårdagens katastrofshopping. Nu var det dags att åka ut till Hoboken och titta på den vars fel det var att vi inte hade någon dator att surfa med - Cake boss.   ...

Av Camilla Edlund - 13 april 2012 18:15

Det här var dagen då min dator kraschade. Inte en kul dag, kan man säga. Vi hade bokat en guidad tur på Ground Zero klockan halv fem på eftermiddagen så vi hade hela förmiddagen på oss. Eftersom det inte var någon brådska så tänkte jag kolla in var "...

Av Camilla Edlund - 9 april 2012 03:29

Röd dag i dag och några affärer är stängda. Oturligt nog var Macy's en av dem. Tyvärr visste vi inte det i morse när vi glatt gick ut i morse. Vi hade ingen plan utan gick bara dit näsan pekade. Nu råkade det bli så att näsan pekade mot Macy's och vi...

Av Camilla Edlund - 8 april 2012 13:59

Vilken dag det här har varit. Vi har sett hur mycket som helst och dagen gick jättefort. På morgonen åkte vi sightseeingbåt. Det var en positiv överrraskning måste jag säga. Guiden var rolig och kul att lyssna på när han pekade ut alla landmärken. Vi...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards