Alla inlägg under april 2009

Av Camilla Edlund - 15 april 2009 19:02

Jag vet inte riktigt vad man ska tycka om uppladdningen inför den här tävlingen. I dag red jag efter vägen och skrittade och travade lite. Man undrar ju hur de andra anmälda förbereder sig med hoppning och ridning i flashiga ridhus jämfört med mig som harvar  runt i vild galopp i snön ena dagen och flummar på efter vägen andra dagen. Suck.


Veronica var till Hööks i går i alla fall och jag köpte via henne ett nytt träns till Berta. Ska prova att rida på det endera dagen och fungerar det bra får hon kanske ha det nya tränset på tävlingen. Man vill ju att hon i alla fall ska se fin ut. Alltid lurar vi någon. Veronica påminde mig i dag om att det är Bertas första "riktiga" tävling och när hon sa så blev jag nervös igen. Vi har ju bara varit på små klubbtävlingar tidigare. Nu är det ju liksom på riktigt.


Jag har hållit på hela dagen här hemma. Putsat fönster, städat, plockat undan i rummet vi ska tapetsera, diskat, tvättat kläder och sopat gången framför huset så jag slipper dammsuga så förb****t. Dessutom har jag handlat och lagat mat. Det ska bli himla skönt att få börja jobba sedan så man får vila upp sig lite.

Av Camilla Edlund - 14 april 2009 18:40

I dag har jag hunnit med mycket. Ulf åkte iväg på service med bilen så jag tog moppen ut till stallet. Det var lite läskigt och kallt men det gick bra. Sedan tog jag även moppen till tandläkaren fast då hade det hunnit bli något varmare i luften.


Väl hemma igen från tandläkaren ströjde jag iväg Ulf så vi äntligen åkte på tippen med en massa skrot och några gamla möbler. Fick även in honom på Rörshopen och nu har han beställt tid så vi ska få vårt nya badrum uppritat av ett proffs med förslag på hur man kan göra osv. Inte för att jag förstår vad det proffset ska kunna komma med för idéer. Jag har gjort flera ritningar men de duger minsann inte. Vi hann även åka och handla på Lidl. Det var första gången!


På kvällen åkte jag ut och red på Berta. Hon var pigg och framåt. Hon låg på i handen och det kändes väldigt ovanligt. Annars behöver man knappt ta i tyglarna innan hon stannar men idag så sprang hon som bara den. Jag galopperade en hel del för att få upp flåset.

Av Camilla Edlund - 14 april 2009 09:04

Nu har starlistorna kommit. Berta startar som nummer 6 i första klassen så det kommer att bli en tidig morgon på söndag.


Tävlingarna startar klockan 9:00. Man vill vara där minst en timme innan och det tar ca 1 timme att köra till Umeå utan transport. Alltså måste vi rulla från gården absolut senast halv sju. Eftersom man vill att hästarna ska ha fått gå ute en stund innan man kör iväg med Berta så betyder det att jag måste vara i stallet vid halv sex. Då hinner man mocka och göra i ordning allt, packa in alla grejer, sätta på transportskydden osv.. Det blir inget party i helgen.


Berta startar som nummer 1 i andra klassen så om man inte behöver vänta och se om hon blev placerad så kan vi åka hem rätt tidigt. Då är man inte borta heeela dagen i alla fall.


Startlistorna: http://www2.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=212161&epslanguage=sv

Av Camilla Edlund - 13 april 2009 17:39

I dag var en sån där varm och härlig dag då man kan sitta i solen, blunda och låtsas att det är sommar. Fåglarna kvittrade och när jag satt på altanen här hemma var det så varmt så jag höll på att smälta bort. Jag satt och läste en bok av Minett Walters som heter Kameleontens skugga och jag kunde inte släppa den utan sträckläste den under några timmar i solen. Efter ett tag var jag helt slut på och helt ding i huvudet. Det blev nog lite väl mycket sol...


Annars är allt bra. Berta får vila i dag. Jag orkar inte åka dit och rida idag. Det får bli i morgon. I morgon ska jag till tandläkaren på morgonen och göra klart min rotfyllda tand. Det låter väl kul?

Av Camilla Edlund - 12 april 2009 16:10

I dag åkte Veronica och jag iväg med Berta till plantskolan och hoppade henne lite. Vi var alldeles för oss själva och det var ju skönt. Varmt och skönt var det inne i växthuset också. Det var som att vara inne i en bastu!


Berta var på hugget. Det märktes redan hemma när de stod och väntade vid grinden på att få komma in trots att de sett transporten när jag kom körande med den.

Berta hoppade som aldrig förr. Det märktes att vi var ensamma för hon attackerade hindren och susade över. Veronica tyckte det kändes lite för fort ibland men jag tyckte att det såg bra ut. Det är i alla fall bättre att hon attackerar hindren än när hon backar av ända in i dem.


Vi var nöjda när vi åkte därifrån. Hoppar hon så där på söndag då kommer det att gå bra. Synd bara att klasserna är lite i det högsta laget. Det är 90 och 100cm vi anmält till och det är ändå de lägsta klasserna. Nog kommer Berta att klara det men det känns som att hon behöver lite mer rutin.


Av Camilla Edlund - 11 april 2009 19:14

Nu fattar jag noll. Nu visar besöksstatistiken att jag har haft typ 58 besök förra månaden men jag vet att det var typ 1170. Hmmm. Här under inställningar så står det fortfarande 1170 så någonstans måste det vara galet.


Vet ni att jag i december hade över 2100 besökare. Unika besökare. Det är rekord för mig. Hittills. Det var väl många som hamnade fel den månaden... ha ha ha

Av Camilla Edlund - 11 april 2009 15:34

Är jag den enda som är totalt immun mot högtider. Det finns inte en enda tradition som jag gillar något vidare. Midsommar går mig obemärkt förbi, julen skulle jag vilja hoppa över och nu påsken... vilken himla onödig högtid. Det är klart att det är bra med ledighet och påsklov men annars så är den rätt onödig. Man blir bara förvånad över att affärerna är stängda. Inte orkar jag med något påskpyntande eller påskmiddag heller.


Hur som helst så har hovlagaren kommit och skott hästarna i dag. Jag red Berta lite innan så hon skulle vara motionerad och klar. Det blev lite ridning på lägdan och på ridplanen men det var liksom aldrig något bra underlag någonstans så det var svårt att få till någon egentlig ridning. Berta var snäll och trevlig att rida. Det gick lite trögt ibland bara.


Jag kom hem klockan kvart över fem i natt. Då hade jag hämtat mina barn från ett partaj i Bjästa. Lite trött var jag när jag äntligen kom i säng. Klev upp klockan tio nu på morgonen. Det kommer bli kämpigt att hålla sig vaken så man kan titta på Robinson.

Av Camilla Edlund - 10 april 2009 20:49

Dags för lite musik... Fatta att det är 25 år sedan den låg på toppsingellistan.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards