Alla inlägg under maj 2010

Av Camilla Edlund - 13 maj 2010 21:35

Den här dagen har det inte blivit mycket gjort. Jag har mest degat i soffan och tittat på tv/film. Hamnade framför "Benjamin Button" och den var faktiskt ganska bra. Lite lång kanske. Jag har inte sett den tidigare, bara hört talas om den.

Såg förresten "Avatar" för några veckor sedan. Jag måste typ vara den sista personen i Sverige som sett den, men bättre sent än aldrig. Den var också bra.


På eftermiddagen började det regna och vid sex-tiden öste det ner från öppna skyar. Då åkte jag till stallet och tog in hästarna. De såg för ynkliga ut där de stod i regnet. Men jag måste säga att det var väldigt varmt ute så de frös inte. Det var lite tropikvarning med den luftfuktigheten och allt.

Torkade av hästarna med handduk. Det var inte så enkelt på Hawk som hade rullat sig och var full av lera dessutom. Den handduken blev svart. Typ.


Veronica hade ridit i morse så Berta och de andra har fått röra på sig. Det är en träning i Nordmaling på lördag som vi ska åka till. Typiskt nog hade jag helt glömt bort det och planerat in en resa till Ullånger. Jag måste ju ta och åka dit och måla min stuga. Färgen är inköpt och allt. Men det har ju regnat så det går nog inte att måla. Tror jag ska försöka lösa det med att åka hem tidigt på lördag i stället. Skit att allt ska köra ihop sig.


Nästa fredag tar min systerdotter Isabell studenten. Då är jag i Stockholm, tråkigt nog.


Appropå film så har den nya "Sex and the City 2" filmen premiär den 27:e maj. Då är det dags att gå på bio!

Av Camilla Edlund - 12 maj 2010 21:41

Det är inte klokt vad fort tiden går. Det märks speciellt nu när man åker iväg och tränar en gång i veckan. Plopp så är det onsdag igen än fast man tyckte det var nyss man var iväg.


Det gick hur bra som helst att hoppa idag i alla fall. Det blir åter igen ingen film eftersom min filmkamera var död igen. Ingen var med förvånad än jag eftersom jag haft kameran på laddning en hel vecka (men strömkabeln var urdragen såg jag när jag kom hem nu). Den här gången hade jag back up i alla fall och hade tagit med mig kameran. Det blir alltså en bildbomb i stället för film. Håll till godo. Hinderhöjden varierade lite. Det högsta Berta och Veronica hoppade var 110cm och det gick som bara hejsan. Det var roligt att se i alla fall att det gick bra för alla ekipage den här gången. Man blir glad av att titta på de som det går bra för.


På bilden längst ner hoppar de 110cm.

        

Av Camilla Edlund - 10 maj 2010 20:43

I dag var jag på sista träffen på en kurs som jag gått nu i vår. Gud så skönt att det är slut, men lite snopet samtidigt för nu har jag äntligen lärt mig hitta överallt där uppe.

Var ut till stallet i kväll och lämnade pengar till hovslagaren. Han ska komma i morgon nämligen. Det är tur det för Berta tappade en baksko i går. Jag bara väntade på det för jag har sett att skon sjungit på sista versen ett par dagar nu.


Veronica red Berta i går i alla fall. Hon hade rastat av henne lite på Gillis lägda samt tagit några skutt på henne för att träna. Det hade gått bra. Hon hade lagt ut galoppbommar precis som på träningen sist och det hade flutit på bara fint. Tur det.

Av Camilla Edlund - 9 maj 2010 13:39

Joakim köper examenskostym.      

Av Camilla Edlund - 9 maj 2010 10:42

Nä, den här veckan har inte varit något att lägga på minne. Bara eländiga saker. Det har varit en extra jobbig vecka på jobbet, handtaget på bakdörren på bilen har gått sönder, halvljuset på bilen har gått sönder, missen med utsläppet, den halvkrattiga träningen och nu har torktumlaren sagt tack och godnatt så vi måste köpa en ny samt min kopiösa trötthet. Jag köpte extra starka tabletter som heter Gerimax i går och ska nu börja en kur med dem.


Någonting positivt som har hänt är att Joakim sökt in på en högskolelinje samt att vi har varit och köpt examenskläder. Det blev en fin svart kostym samt en lila skjorta med slips. Det ni!


Inte så jättekul med det eländes halvljuset. Jag ska till Umeå på måndag så jag hoppas att jag inte blir stoppad. Ulf köpte en ny lampa och försökte laga den själv men det visade sig att det är omöjligt. Man måste riva hela fronten på bilen för att komma åt. Samma med handtaget på bakdörren. Där måste hela dörren rivas för att kunna fixa, men den kan man ju köra med i alla fall. Det är väl nackdelen med nya bilar. Att det är himla avancerat att fixa något.

Av Camilla Edlund - 8 maj 2010 08:47

Vi har ett knallsäkert system när det gäller stalljouren. Jag har gjort ett dokument i google dokument som alla vi kan skriva in våra namn när vi ska släppa ut och ta in. Det har fungerat smärtfritt i flera år. Tills i dag. Veronica och jag gjorde ett byte men vi missuppfattade vilka dagar vi bytte. Jag trodde att vi bytte lördag kväll mor lördag morgon medan Veronica trodde vi bytte söndag kväll mot lördag kväll. Detta resulterade i att ingen av oss trodde att vi skulle släppa ut. Som tur var skulle Veronica rida så hon var där klockan sju på morgonen och blev förvånad att jag inte varit där. Jag brukar ju åka dit klockan sex på morgonen.


Jag å min sida sov som en stock i sängen och vaknade inte förrän halv nio. Jag var så himla trött. Jag hade dessutom somnat på soffan framför tv'n vid halv nio på kvällen och sedan när jag vaknade igen vid halv tolv så masade jag mig över från soffan till sängen. Jag tror jag måste börja ta Kan Jang eller något så jag blir lite piggare. Så här grymt trött kan jag inte fortsätta att vara. Det kanske är tabletterna jag är tvungen att äta igen för att kunna fungera som gör mig trött.  


Ja, det gick ju bra den här gången i alla fall. Det är ju inte så sent att de får gå ut klockan sju men å andra sidan fick Veronica ställa sig och mocka och göra sådant hon inte hade räknat med. Tråkigt. Men det var ett ärligt misstag. Jag trodde det var kvällen jag hade bytt mot morgonen. Jag hade inte uppfattat något annat. Men det är klart att jag kunde ha dubbelkollat, eller så kunde Veronica ha ändrat i stalljouren så jag hade sett hur hon menade. Nu var det jag som ändrade i det dokumentet.

Av Camilla Edlund - 6 maj 2010 19:20

I går var vi på träning igen. Det var full fart direkt från jobbet. Jag nästan halvt om halvt kastade i mig maten. Det hade jag inte direkt behövt göra för gruppen innan drog ut på tiden så vi fick inte börja vår träning en halvtimme efter utsatt tid.

Detta gjorde att det blev kallt och lite halvskumt ute. Jag frös som bara den hela tiden. Själva träningen gick väl sådär. Jag tyckte att avstånden för galoppbommar samt mellan hindren var väldigt konstiga. Det tyckte Berta också som aldrig fick någon rytm till hindren. Det fick förresten inte andra ryttare på sina hästar heller. Bommarna flög som plockepinn för många av hästarna på banan emellanåt vilket som är väldigt konstigt. Om det misslyckas för en häst så kan man ju tro att hästen har en dålig dag men om flera hästar river och hoppar som krattor då får man analysera vad som hände. Jag sätter mina pengar på en miss i stegningen.

Jag funderade på att säga min teori redan på träningen men fegade ur. Varför tycker man att det är hemskt att påpeka sådant till en tränare? Det borde väl vara den naturligaste sak i världen att prata om avstånd? Man kan ju fråga i alla fall och ägaren om någon borde väl se när något inte är rätt? Helst jag som sett Berta från marken hur mycket som helst.


Det blev ingenting filmat i alla fall för jag hade råkat ladda ur min filmkamera. Jag fick en snilleblixt och skulle filma med mobilen i stället men då visade det sig att den hade för lite ström även den. Så himla dumt. Nu är båda laddade.

Av Camilla Edlund - 3 maj 2010 07:04

Det var väldigt vad bloggplatsen var seg i går. Det gick knappt att göra några inlägg. Här kommer filmen från igår i alla fall. Jag hade tänkt lägga in den i går som sagt, men det gick bara inte.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards