Alla inlägg den 15 februari 2009

Av Camilla Edlund - 15 februari 2009 16:48

Så var det söndag och dags för banhoppning. Vi var med i första gruppen och skulle rida klockan nio på morgonen så det blev till att kliva upp tidigt som attan. Ingen vila här inte bara för att det är helg!


Hoppningen gick bra tycker jag. Berta var trött men samtidigt mer avslappnad än vad vi sett henne tidigare. Det har ju inte blivit så mycket tränat nu när man bara har kunnat rida runt, runt ute på lägdan så det blev lite hårt med tre träningsdagar på varandra. Men å andra sidan var det bra det också för nu orkade Berta inte vara spänd så då kunde hon börja slappna av.


Per tyckte vi kunde träna på att länga galoppen, träna distanser och att hon kan hoppa av lite längre ifrån hindren än vad hon gjorde där på träningen. Visst, det kan man göra men Berta är så otroligt annorlunda att rida hemma mot vad hon är att rida borta. Hemma har hon långa galoppsprång, kan hoppa av långt före hindret och där har hon mer fart. Det är väl till att träna på att åka bort och få ridningen borta lite mer lik som den är hemma.


Dessutom tyckte Per att vi borde klippa Berta om hon ska orka vara med på sådana träningar. Jag är inte så positivt inställd till klippningar av hästar. Jag tycker att det ser fult ut och att det blir en massa jobb med att ha på olika täcken hela tiden. Dessutom så när Berta är hemma så kan hon vara så himla pigg och hästar blir ju (ofta) ännu piggare när de är klippta. Kul att rida hemma då.

Men vi ska ju vara med på träning i Vännäs för Erik Berggren så det blir väl att försöka svälja sitt motstånd och försöka klippa. Suck.


Efter ridningen så åkte jag hem med transporten. Den har stått hos Kurt ett par dagar nu och jag körde typ fram den från ett djupt snötäcke i torsdags så att få in den blev ett helt äventyr. Så äventyrligt att Ulf (som fick äran att backa in den) fick närkontakt med hängrännorna på garaget och gjorde en fiiiin reva längs kanten på toppen av transporten. Hmmm...


Vi var så jätteglada att vi kunde rida tidigt på söndagmorgonen så att man skulle ha tid att göra annat under dagen. Detta "annat" har för mig bestått i att ligga på soffan och sova till klockan tre. Jag är såååå himla jättetrött.


Nu ska jag se på världscupen i hoppning på kanal 1. Sen ska jag ta in hästarna.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards