Alla inlägg under april 2010

Av Camilla Edlund - 12 april 2010 20:16

Så var det måndag och påsklovet är slut. Dags för jobb igen. Förutom att jobba har jag hunnit med en hel del. Jag har tvättat, hämtat spån till Berta, handlat och lagat mat.


På kvällen när jag tog in hästarna blev det en hel del jobb. Det var konstigt när jag kom för det var bara Amie och Callizta vid grinden. Berta var borta. Panik. Jag tog in dem och gick sedan och letade reda på Berta som stod lite längre ner helt still. Någon hade rivit ner några staketpinnar som låg huller om buller såg jag när jag gick genom hagen. Jag blev skiträdd att det var Berta som gjort det och att hon var skadad. Men det visade sig sedan att det var Callizta som rivit ner dem och att Berta nog hade träningsvärk efter hårdkörningen efter vägen igår. Hon gick med trötta tunga steg in från hagen nämligen. Jag tog in Hawken och pysslade med hästarna. Kollade eventuella skador men alla var pigga och friska. Tog sedan och tog Berta på en skritt-tur efter vägen. Hon gick med långsamma steg. Typ två timmar senare åkte jag hem igen. Det tog lite längre tid än vad det brukar.

Av Camilla Edlund - 11 april 2010 20:54

I dag har Veronica tagit Berta ut på en ridtur efter vägen. Det hade blivit till skillingvägskälet och tillbaka. Det mesta i trav och galopp så Berta var svettig när hon kom tillbaka. Låter toppen det! Precis vad Berta behövde. Då fick hon ta i lite i backarna också. Bra träning för bakdelen.



Av Camilla Edlund - 11 april 2010 14:39

Här kommer lite bilder. Hästen var lite spänd för dagen.     

Av Camilla Edlund - 11 april 2010 14:32

Vilket trevligt väder det blev. Man blir imponerad. Jag var som sagt lite orolig över hur vår ridplan skulle hålla så jag var ut och tittade till den på lunchen när jag gav hästarna hö. Den såg okej ut även om snön hade tinat bort fläckvis så skulle den nog hålla att rida på. Tyvärr kom inte tjejen som skulle rida då hennes häst gjort illa sig i hagen i dag. Hon ringde vid tvåtiden och avbokade. Fy, det är alltid tråkigt när det händer (att hästar skadas). Hoppas att det går bra.


Jag var i alla fall och tittade när min granne red sin häst. Tog några kort på det. Lade ut dem på min hemsida under fliken "bilder". http://sites.google.com/site/camillaedlundberta/


Svärmor kom och drack kaffe också så man fick sig en kopp idag. Annars så dricker jag inte kaffe här hemma.


Veronica ska i alla fall rida Berta i dag så hon får röra på sig. Vilken tur.



Av Camilla Edlund - 10 april 2010 12:30

I dag har solen tittat fram minsann. Ovanligt. Jag är dock lite orolig över ridbanan vi har. Det ska nämligen komma en tjej och provrida Berta i morgon och frågan är om det finns någon ridplan att rida på alls om det här vårvädret ska fortsätta. Hmmm...


Jag var och lade ut lunch-hö i hagen i dag och passade på att fota den nya hästen.


Här kommer dagens bilder. Jag tyckte att bilden med Berta i förgrunden och nya hästen i bakgrunden blev så rolig.


    

Av Camilla Edlund - 9 april 2010 16:33

I morse var jag och Kicki till stallet och släppte ut hästarna. Hon hade ju sin nyinköpta häst som kom igår i stallet. Han såg ut att trivas. Han hade sovit och var full av spån i svansen och under magen. Det gick bra att släppa ut dem också. Stona är väldigt intresserade och springer med jämna mellanrum och kollar vad han gör i sin hage (han fick en egen inhängnad). På det sättet äter de mindre och kommer förhoppningsvis att bli smala och fina lagom till strandsäsongen . Ha ha.


I övrigt så har jag hittat en sida där man kan titta på tv-serier över nätet helt lagligt. Det är bara att surfa dit och titta på senaste avsnittet från usa. Det är i och för sig inte textat men det behövs ju inte.


http://www.blinkx.com/



Av Camilla Edlund - 8 april 2010 12:02

Jag måste förresten skriva ner några minnesnoteringar till mig själv.


* Innan du åker till sjukhuset Camilla och ska visa upp din höft. Kom ihåg att raka benen. Det ser så illa ut när man svingar fram sina lurviga framför ögonen på AT-läkare som är bara något äldre än ens egen son.


* Får man en annan läkare än sin ordinare är det troligtvis en AT-läkare som förmodligen bara har snäppet högre kunskaper än dig själv. Bli därför aldrig förvånad. Över något.


* Kommer det en äldre, lite kraftig sjuksköterska med tunt, blond/grått, långt hår uppsatt i hästsvans och ska ta blodprover på dig - FLY därifrån fortare än dina ben kan bära dig.


Ps) jag har fortfarande ont och är svullen i armen där sköterskan tog provet igår.


Här kommer en bild på min arm.   

Av Camilla Edlund - 7 april 2010 17:47

Då har man varit till Twilight zone...öh, nej ursäkta, jag menar till sjukhuset. Huset där tid inte existerar. Det började sådär. Jag fick gå och ta blodprover hos en sköterska. Jag är absolut inte spruträdd på något sätt och det var tur det. Maken till dålig provtagare har jag aldrig varit med om. Hon stack nålen ut och in och liksom gnuggade nålen fram och tillbaka inne i armen för att få ut blod. Som ett reslutat av detta har jag fått världens svullnad. Det rent av spränger och är en bubbla. Kommer att få jordens blåmärke där.

Sedan följde undersökning hos två läkare, röntgen och en massa väntande för att få svaret att det är en inflammation i muskelfästena runt höften och att jag ska äta en kur anti-inflammatoriska tabletter i ca 7 dagar + ta det lugnt + gå till en sjukgymnast för att träna musklerna för rätt belastning.


Fy fan vad det spränger i armen där hon stack mig. Kan knappt böja armjäveln. Kul att bli skadad av ett besök på sjukhuset.


ps) när jag sa att jag ville ha is för att dämpa svullnaden på armen så sa läkaren att is var för att dämpa smärta och inte svullnad. Jag nästan dog. Förtroendeingivande. 


Nu ska jag åka och ta in hästarna.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards