Alla inlägg den 14 juli 2008

Av Camilla Edlund - 14 juli 2008 09:34

Vilken dag! Först var jag ut till hästarna på morgonen och sedan har det varit något hela dagen. Vi var ut till Bruksgodset och åt lunch, sedan när vi kom hem så bestämde sig Ulf och Roine för att utrota getingbo de upptäckte i går i vårt uterum. Getingarna hade byggt bo i en hurts som vi ställt dit men som vi inte har några saker i. Planer gjordes upp och Ulf som är maniskt rädd för getingar klädde på sig ordentligt med kläder. Med hjälp av en tvättlina som bundits fast i öppningsknoppen drogs lådan med getingbo ut. De var stort som en honungsmelon ungefär. Sedan tejpades en sprayburk med radar på en låååång pinne och de tryckte sprayburken mot hurtsen för att få den att spraya. Det såg jätteroligt ut när den skräckslagne Ulf stod där med en hur lång pinne som helst och sprayade och samtidigt skulle hålla koll var alla getingar tog vägen. Jag stod nämligen på första parkett och tittade ut genom fönstret - i säkerhet. Senare var syrran där - barbent - och kollade läget. Joakim fick den stora äran att lägga boet i en plastpåse med hjälp av grilltången.


Sedan var det middag och därefter skulle Ulf och Roine ut och fiska i älven här nedanför. Roine är en som fiskar jämt och älskar att fiska. Ulf han fiskar mest bara om någon annan frågar om han vill.

Ulf var i alla fall den som fick fisk. Tre stycken - varav en stor gädda där spö gick av när han tog in den. Han tog en bild på den och den var ordentligt stor. Roine fick ingen fisk alls.


Helen och jag satt och pratade och hade trevligt här hemma medan de fiskade. Vi satt i campingstolar  bredvid husvagnen så att hundarna skulle få lite sällskap. Vi gick in vid tio ungefär och då hade det hunnit bli ordentligt kallt. Fatta vad stel i lederna jag var då. Jag stapplade fram. Men roligt hade vi i alla fall. Sen satt vi inne när Ulf och Roine kom tillbaka från fiskningen tack och lov. Det blev ganska sent innan vi gick i säng.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards