Alla inlägg den 29 juli 2008

Av Camilla Edlund - 29 juli 2008 20:56

Bertas öga såg klart och fint ut i morse så det var väl ett bett hon fått av något flygfä.

I morse åkte jag till Ulvön för att hälsa på Sara som bor där en vecka. Det var inte helt problemfritt skulle jag vilja påstå. Det började med att båten från Köpmanholmen var full så den kom jag inte med på. Då ringde jag min far som turligt nog hade en fribiljett på Kusttrafik och han ringde lite snabbt och bokade plats till mig medan jag körde från Köpmanholmen till Docksta. Hmmm... lite oflyt. Men jag kom ombord på den båten i alla fall även om den var full till bristningsgränsen den också. Det var trevligt att åka ut till Ulvön i alla fall och det var en solig och fin dag så det blev ganska lyckat i alla fall.


På kvällen åkte jag och red. Berta var pigg. Nej, hon var mer än pigg - hon var superladdad. Det är väl någon brunst på gång. Då brukar hon bli så här på tårna. Örtblandningen "Stroppy Mare" lugnar ner henne till viss del men lite glöd finns det kvar i kusen ändå.

Berta började vår ridtur med att tvärstanna och nästan kasta sig bakåt när vi skulle passera ett dike. Jag smackade och manade henne framåt och då gjorde hon en piruett på stället för att fara iväg hemåt. Då blev jag sur och irriterad. Sedan höll hon på och åmade sig för varje grässtrå som vajade i vinden när vi skrittade framåt. Då jäklar tände jag till. Var hon så pigg så skulle hon få jobba! Hon fick skritta och trava på tygeln bort mot Skillingen och tillbaka. I varje backe fick hon jobba på bakifrån så det stod härliga till. På sätt och vis är hon lite rolig att rida när hon blir så här tänd eftersom hon får så mycket svung och är så bärig när hon rör sig. Det som är mindre kul är ju när hon kastar sig än hit och än dit. Därför blev det på med skänklarna så fort jag kände det minsta att hon var på väg att kasta sig. Det var bara framåt som gällde och framåt blev det.

När vi kom hem så red jag till vår lilla ridbana och galopperade med henne. Jag ville inte göra det efter vägen av säkerhetsskäl.

 Mot slutet så frustade Berta och arbetade på bra. Jag fick ge henne jättemycket beröm. Vi var ganska nöjda båda två när vi gick in i stallet och både Berta och jag var genomsvettiga av träningspasset.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards