Alla inlägg den 20 juli 2008

Av Camilla Edlund - 20 juli 2008 21:14

I dag fyller Joakim 17 år. Hela dagen ahr det kommit folk från när och fjärran. Vi har fikat och ätit onyttigt hela dagen. Morsan min var här och jag tog ut henne och min far till hästen så de fick se hur hon ser ut. De tyckte hon såg ut som en snäll häst och det är hon ju.


På kvällen tog Veronica och jag och red lite. Vi började lite tillsammans och efter en stund så gick Veronica till stallet med Amie och så fortsatte vi ridningen med att hon hoppade Berta. Det måste ju finslipas lite innan tävlingen. Vi passade på att filma med min nya mobilkamera när jag rider Berta eftersom jag inte har just några bilder (och det kanske är lika bra) på när jag rider min egen häst. Amie hade just gått in då när vi filmade så Berta ville helst gå in också och tyckte det var hemskt onödigt att hon skulle vara där ensam så det var en lite spänd och motvillig häst jag satt på. Inte det roligaste att filma men... jag försökte föra över filmen från mobilminnet men jag fick det inte att fungera. Vet inte vad jag gjorde för galet eller om det ens går att göra så.


Det såg i alla fall jättefint ut när Berta och Veronica hoppade. Berta var på hugget. Först hoppade de studs för att Berta ska få in den rätta rytmen galoppen och lära sig lyssna på ryttaren. De for de över några gånger bara så hon inte skulle tröttna.


Sedan satte jag upp en liten bana efter en skiss som Veronica hittat i boken "Strömsholmsmetoden". En liten bana för unghästar. Det var en oxer och två rättuppstående. Hindren stod som i en rad där man hoppade som ett stort S. Det vara bara mittenhindret som stod lite snett så man skulle komma i en bra båge till hinder nummer tre.

Jag stod där och gastade tips till Veronica. Det är tur jag har hoppat lite själv så jag känner Berta och vet hur hon brukar göra. Nu hoppar jag bara hinder som ligger strax ovanför markhöjd och Veronica får hoppa det som är bra mycket högre, men i alla fall.

Det är jäkligt tur jag har Veronica som hjälper mig med hoppningen (och ridningen) för annars vet jag inte hur jag skulle ha löst det. Berta tycker ju att det är så kul att hoppa.


Berta såg i alla fall pigg ut under hela hoppningen. Hon har fått lite bättre kondis bara på den här tiden. Kul!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards