Alla inlägg den 17 september 2009

Av Camilla Edlund - 17 september 2009 19:00

Åkte upp till jobbet i morse och hälsade på. Var tvungen att uträtta några småjobb. Det var roligt att träffa alla igen. På kvällen kom Veronica förbi och tittade på några kort som jag beställt på Berta när Anna-Lena tävlade henne i Ö-vik.


Annars har jag inte gjort mycket. Postade intyget till försäkringskassan efter mycken vånda. Man har ju läst om sådana skräckhistorier i tidningarna om nitiska handläggare som skickar tillbaka och vägrar betala ut ersättning på grund av ett missat kryss eller så. Det var luriga frågor på det där intyget man ska skicka. Jag fick tänka till när jag läste det så jag förstår att folk gör fel. Men jag har kanske satt något kryss fel så jag får tillbaka det - vad vet jag?


Begrunda detta.

6. För dig som får lön från din arbetsgivare samtidigt som du får sjukpenning.

Förklaring: Vissa arbetsgivare betalar lön till sina anställda även efter 14 dagars sjuklöneperiod, alltså samtidigt som den anställde får sjukpenning från Försäkringskassan. Om din arbetsgivare betalar dig mer än 10 av din lön även efter 14 dagars sjuklöneperiod så har det betydelse för storleken på sjukpenningen. Då ska du sätta kryss i rutan.


Alltså, jag fick fundera länge. Alltså, jag är 75% sjukskriven och alltså får jag lön a min arbetsgivare efter 14 dagar. Men är det denna lön de menar. Dessutom: "om din arbetsgivare betalar dig mer än 10 av din...". Vaddå 10? De måste ha missat något där i instruktionerna.


Dessutom fanns det en annan lurig fråga.

5. Om du arbetar som vanligt igen.

Frågan gäller bara dig som börjat arbeta lika mycket som du brukar göra.


Varför skulle jag fylla i ett sjukskrivningsintyg om jag är tillbaka till arbetet? Eller måste man avanmäla sig också? Om jag är sjukskriven mellan 28/8 till 31/10 avslutas det inte automatiskt då? Eller pågår utbetalningarna i evigheter? Vad menas med "arbeta lika mycket som du brukar göra". Vilken smavetsfråga. Även om man är tillbaka på 100% så kanske man tar det lite lugnare. Eller?


Det tog mig fyra dagar att fylla i en den här blanketten och det var med ångest jag postade iväg den.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards