Alla inlägg under november 2008

Av Camilla Edlund - 15 november 2008 18:22

Så blev det alltså lördag igen. På morgonen åkte jag ut och red Berta vid niotiden. Jag hade nämligen lovat Sara en stadsresa med tillhörande shopping. Det är både kallt, hårt och halt ute - tre adjektiv ryttare inte gillar tillsammans. Berta och jag gav oss iväg efter vägen bort mot Skillingen men vi vände efter en kilometer eller så. Jag skrittade mest hela vägen. Inte så kul att trava på stenhårt underlag. När jag kom hem igen travade och galopperade vi lite på lägdan istället innan vi sedan gick in. Berta var lugn och snäll.


I stan köpte jag hårspray, mascara och en taklampa till Saras rum. Dessutom svängde jag in på Thai Mahlad och köpte lite mat så jag slapp stå i köket när jag kom hem. Supergott!

Av Camilla Edlund - 14 november 2008 18:53

I morse när jag öppnade stalldörren möttes jag av kaos. Berta hade fått upp dörren till sin box och sedan hade hon haft kalas i stor stil. De framlagda äpplena var uppätna, några kraftfoderburkar var öppnade, tömda och sedan mosade och Veronicas hinkar med lusern var utströdda över golvet. Hö som var packat i påsar var utrivna och allt var i en salig röra. Berta stod dock i sin box och halvsov. Jag sa inte ett ord utan tog bara på hästarna deras täcken och slängde ut dem i hagen. Skickade ett sms till Veronica och ställde mig sedan och städade järnet. Mockade, sopade och fixade så fort jag kunde och sedan gick jag ut till hästarna i hagen. Berta stod nere på trekanten och såg lite hängig ut. Man vet ju inte hur mycket hon fått i sig så det var till att försöka lyssna på magen (hörde inga ljud), försöka leda runt henne i hagen för att få igång magen och sedan var jag tvungen att åka hem. När jag åkte till jobbet åkte jag förbi stallet igen och då tyckte jag väl att hon såg lite piggare ut.

Efter jobbet åkte jag också förbi och tittade till Berta. Då stod hon uppe vid hösilaget men åt ingenting. Jag pratade med henne och klappade henne lite och innan jag for så gick hon iväg och pruppade en hel del. Då var magen igång i alla fall.


Veronica åkte och tog in hästarna på kvällen. Då kunde hon göra en bedömning av hur mycket Berta hade ätit för hon hade lite koll på hur mycket det var i hinkarna igår kväll.

Av Camilla Edlund - 12 november 2008 19:08

Jag känner hur irriterad jag är. Inte på någon speciell eller mot något men jag är på rätt dåligt humör. Morr... Allt är skit. Utom Berta då möjligtvis. Hon är för snäll och go. Jag hade egentligen inte tid eller lust att rida i dag men jag gjorde det ändå och tänk: uppe på hästryggen är jag inte ett dugg irriterad. Där måste man koncentrera sig och hålla fokus på sig själv och hästen.

Berta var snäll och sprang på där på lägdan. Hon frustade mycket och var ganska avslappnad. Det tyckte jag var bra för att vara en ridtur i halvmörker. Det kändes bra när jag klev av. Nu kan hon få vila på torsdag i stället.


Nu sitter jag här och är irriterad igen. Morr...

Av Camilla Edlund - 11 november 2008 19:02

I dag var det dags att ta tag i att montera ihop några lampor och sätta upp så man kan rida på kvällen. Veronica och jag gjorde det direkt när vi kom till stallet och sedan var det bara att dra kabel och sätta upp. Mycket jobb för lite ridning... Hmmm...


I alla fall så var hästarna snälla att rida i mörkret. Vi red på lägdan bakom huset och Berta var lite pigg i början men blev allt segare. Jag fick sitta och jobba rejält något som jag inte riktigt hade ork till eftersom det var ganska kallt ute så jag var rätt stel. Det blev inte så lång ridtur och jag red i alla fall väldigt halvhjärtat men Berta blev rastade i alla fall.


Efter ridning var det bara att göra de vanliga kvällsförberedelserna med vatten och sådant. Dessutom ställde vi oss och packade hö. Nu är den här balen slut.

Av Camilla Edlund - 10 november 2008 20:36

Murphys hästlagar.

1. Om du kollar släpet ordentligt, så kommer bilen att få nåt fel.

2. Det finns inget sånt som en steril stallkatt.

3. Ingen märker nånsin hur du rider, förrän du faller av.

4. Den häst som gör minst nytta och är minst användbar i ditt stall äter mest, behöver nya skor var fjärde vecka och veterinär åtminstone en gång i månaden.

5. En hästs olydighet står i direkt proportion till antalet personer som ser på.

6. Sadlar du hatar blir aldrig förstörda, täcken du hatar kan inte förstöras, hästar du hatar blir aldrig sålda och lever längre än du själv.

7. Klippmaskinsbett blir slut enbart då när hästen är halvklippt. Klippmaskinsmotorer ger upp enbart då när du enbart har hästens huvud kvar att klippa.

8. Om du funderar om du glömde att stänga av vattenkranen i stallet så gjorde du det. Om du undrar om du band fast grinden till hagen, så gjorde du det inte. Men åker du och kollar, ja då gjorde du det.

9. En häst är inte tillräckligt, två är för många.

10. Om du rör dig 50 meter från stallet i dina finkläder så blir du smutsig.

11. Om en häst säljs för 5 000 €, då är det egentliga värdet inte mer än 3 000 €.

12. En okomplicerad häst kan förstöras med tillräckligt mycket skolning.

13. Man kan inte driva ett stall utan balband.

14. Hovkratsar emigrerar.

15. Vindstyrkan står i direkt proportion till hur bra din mössa är.

16. Det finns inget sånt som "den rätta fodergivan".

17. Om du ramlar av, så kommer du att falla precis på din senaste skada.


Källa: http://web.telia.com/~u11702908/fun/murphys.html 

Av Camilla Edlund - 10 november 2008 18:01

Nja, jag har inget speciellt att skriva. Jag har jobbat på som vanligt. Släppte ut hästarna i morse och de var trötta.


Jag har hamnat i någon klädnojja. Jag vet inte vad jag ska ha på mig och alla kläder jag har i garderoben är hopplöst ute. Dessutom så är modet just nu ganska trist så jag kan inte köpa något nytt. Suck. Vilket i-landsproblem...

Av Camilla Edlund - 9 november 2008 21:16

så kan resultatet bli så här...

Av Camilla Edlund - 9 november 2008 17:07

men otroligt jobbigt att titta på också... Här kommer min favoritbild i alla fall.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards