Alla inlägg under november 2008

Av Camilla Edlund - 8 november 2008 21:39

Man är lite mosig i dag... Åkte ut till stallet för att rida vid tolvtiden men började med att fylla upp lite höpåsar. Det tog emot ska jag säga. Ingen hit att böja sig framåt och packa för att sedan lyfta en tung påse. Gav upp efter en tretton påsar eller så och gav mig på att ta in vatten i stället. Fyllde med vattenslangens hjälp upp vatten i kannorna och i hinkarna i boxarna.

När jag stod och gjorde det kom Veronica. Vi hämtade hästarna och sadlade dem. Berta blev jätteglad och riktigt framåt när hon märkte att vi skulle ut på en skogstur i stället för en tråkig tur på någon utav lägdorna. Båda hästarna tyckte för den delen att det var roligt att göra något annorlunda.

Efter vi varit ute i skogen gick vi in på Gillis lägda för att trimma lite där. Vi bytte häst och jag satte mig upp på Amie och Veronica tog Berta. Amie var trevlig att rida och hon gick ganska bra emellanåt. Det känns helt otroligt att jag bara för drygt ett år sedan tyckte att hon var lite svår att rida. Nu känns hon enkel och hon hjälper till ganska mycket så man behöver inte göra så mycket jobb själv.

Det lilla jag såg av när veronica red Berta så såg det hur fint ut som helst - emellanåt. Berta är lite bekväm och tar inte i hela tiden så då får Veronica vara på henne och kräva lite mer jobb.


Nu är jag riktigt trött. Man är ingen ungdom längre och fest två helger i rad tar på krafterna. Nu blir det kyrkbesök minst två helger på raken framöver. Ha ha ha. Gäsp.

Av Camilla Edlund - 7 november 2008 10:32

I morse släppte jag ut hästarna på morgonen. mockade och tog sedan in Berta och red henne på lägdan bakom huset. Det blev inte så mycket finlir utan det blev mest avrastning. Det är nämligen personalfest i dag så min kväll är nog uppbokad.

Av Camilla Edlund - 6 november 2008 20:22

Slutade tidigt i dag liksom andra torsdagar. Åkte hem lite snabbt och var ute i stallet tjugo i tre. Det var fortfarande ljust ute så jag sadlade Berta lite snabbt och red ut en sväng med henne. Jag red lite på lägdan och det säger jag bara VILKEN HÄST! Hon var superkul att rida och hon gjorde skänkelvikningar som om hon aldrig gjort annat. Jag vet att Veronica satt och tragglade med henne sist hon red och nu satt det där de skulle. Ibland kom baken lite före och hon var inte helt rak men om det var hästen eller ryttaren som var lite slarvig låter jag vara osagt. Det var roligt att rida i alla fall. Fixade i ordning så mycket som möjligt i stallet och åkte sedan hem, bytte kläder och åkte in till stan. Det är personalfest hos en arbetskamrat i morgon fredag så jag ville ha någon ny topp som jag kunde dra på mig. Köpte i panik en grå tunika. Får se vad det blir av det. Åkte tillbaka till Husum och släppte in hästarna för natten. Nu är jag trött. Det känns som att jag håller på att bli förkyld.

Av Camilla Edlund - 5 november 2008 19:13

När ska detta stressande sluta? Jag är inte så lite uppe i varv. Onsdagar har jag fullt med lektioner hela dagen och knappt en enda rast värd namnet. Suck. Efter jobbet stannade jag kvar och fick pensionsinformation från KPA och sedan hade jag ett utvecklingssamtal med en elev.


När samtalet var slut så kollade jag telefonen och det visade sig att hästarna hade rymt ut ur hagen. Kurt hade tagit in dem i stallet så det var inne i tryggt förvar men jag åkte ändå dit i full fart för att kolla hagen och förbereda inför morgondagen. Hästarna såg ut att ha det oförskämt bra och tittade lite sömnigt på mig när jag kom. Det visade sig att de hade lyckas få av grindöppningen (eftersom vi lite slarvigt nog inte har på ström på tråden) så jag lagade den och gjorde sedan i ordning hö och vatten i hagen och inne i stallet. Nu sitter jag här och är trött eftersom jag bara sov fyra timmar i natt. Det hade varit bra att få rida Berta men det fanns ingen tid eller ork. I morgon ska jag ta ´tag i ridningen.

Av Camilla Edlund - 4 november 2008 19:08

Det var full fart på jobbet i dag. Åt en smörgås på stående fot innan jag satte mig i bilen och körde till Gideå där jag skulle vara med på ett möte.


Lämpligt mosig i skallen kom jag hem kastade i mig lite mat och åkte sedan på föräldramöte på Husumskolan där min dotter går. Vi fick lite information om kommande val till gymnasiet innan det blev en samling och hemgång.


På natten kunde jag inte sova. Var alldeles för speedad efter dagens alla aktiviteter. Man är ju bortskämd med att kunna åka ut till hästen och få lite lugn och ro. Jag hann tyvärr inte ut till hästen och då fick jag heller inget tillfälle att få ro i kroppen. Där ser man vad viktigt det är att ha häst!

Av Camilla Edlund - 3 november 2008 21:21

Måndag och jag kastades in i arbetet direkt. Lustigt nog var eleverna komp.lediga men trots detta hade jag knappt tid att äta lunch. Jag åt lite mat på stående fot i ca 10 minuter och sedan var det till att gå på nästa möte... och nästa... och nästa. Jag gick hem sist av alla. Vaktmästarnen hade börjat låsa ner och släcka alla lampor i byggnaden så det var till att lite trevande ta sig ut ur byggnaden.


Jag drog på mig ridbyxorna och åkte ut till stallet vid sextiden. Hade tänkt rida lite lätt men så började det regna. Jag hade i och för sig kunnat rida ändå men regnet och diset sög upp allt ljus från gatlyktor och sådant så det var rejält mörkt och grinigt. Det var bara att ställa in den ridningen. Får se när jag har tid att rida den här veckan. Det kommer nog att bli lite tajt.

Av Camilla Edlund - 2 november 2008 18:36

Trots att vi var ganska trötta allihopa i morse så klev vi upp vid åtta, åt frukost och gav oss sedan ut i farsans garage och började städa undan där. Jag har lova att hjälpa honom med städningen länge och skulle ha varit dit i somras för att städa men det blev aldrig.

Nu har vi gjort det i alla fall så att han kan köra in bilen i garaget samt att han har ganska mycket mer arbetsyta. Vi hann naturligtvis inte hela garaget men det var så mycket att bära undan och vi var inte i det piggaste skicket. Jag är glad att vi har gjort så mycket som vi har gjort. Det är en början i alla fall. Sedan skulle man dessutom behöva köra minst hälften av alla saker han har i garaget till någon återvinningsstation, men det är en annan historia.


Veronica har ridit Berta i dag och det hade gått bra. Hon hade testat en del av de saker hon lärt sig i Vännäs i måndags och Berta hade fått visa vad hon går för. Det är bra att Veronica rider Berta. Det skulle hon nog behöva göra minst två gånger i veckan. Får se vad vi kan skaka fram för utbildningsplan. Jag har tänkt att Berta ska få sig en liten viloperiod också (på ca 2-3 veckor) och sedan starta igång henne så att hon är fit for fight lagom till tävlingssäsongen börjar igen. Man skulle få rådfråga en expert och höra hur man ska lägga upp utbildningen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards