Alla inlägg den 11 januari 2009

Av Camilla Edlund - 11 januari 2009 16:20

I dag var det betydligt tröttare och frommare hästar. Berta såg seg ut och var sur i boxen när jag sadlade henne.


Veronica och jag hade ställt fram några övningar som Berta skulle få hoppa. Det var övningar från Hippson som Per Dalhgren hade tipsat om och eftersom vi snart ska träna för honom (om inte vädret ställer till det för oss) så passade vi på att träna inför träningen.


Den första övningen var en lydnadsövning där två väldigt låga hinder stod så att man kunde hoppa det som ett stort U. Man hoppade alltså hinder 1 uppåt lade en volt i själva U-böjen och sedan red man an mpt hinder nummer 2. Låter enkelt men kräver en hel del från både häst och ryttare.


Nästa övning var två hinder som stod på 21 meters mellanrum och hade galoppbommar både före och efter varje hinder. Det roliga var att när Veronica hoppade U-övningen så var Berta rätt seg och ovillig men så fort de vände upp mot den här hinderkombinationen så blev det sprutt på Berta och hon nästan kastade sig mot hindret. Det såg för hejjigt ut. Berta blev skitglad och bara la iväg och Veronica helt förvånad ovanpå. Men det ordnade sig i alla fall och de fick några fina språng. Berta blev lite lat och lyfte inte på benen riktigt vid något tillfälle så då drog hon med sig hea oxern som vi hade ställt upp. Påminn henne om att hon ska hoppa och smäll till henne med spöt sa jag och efter Veronica gjort det så hoppade Berta som tusan. Då flög hon höööögt över hindret.


Vi avslutade dagen med att hoppa U-övningen en gång till och försöka få Berta att landa i höger galopp. Det gäller att känna till alla trix och här måste man låsa vänster bog genom att ställa henne åt vänster innan avstampet. Då är hon tvungen att föra fram höger bog och landa i rätt galopp.


Sedan hoppade Veronica Amie också. Det gick skitbra direkt. Det var lugnt och fint. Inga speciella incidenter alls.


Packade hö och bar vatten efter det. Sedan var jag helt slut. Det tar på att plumsa på i snö på lägdan när man bär fram och bär bort hindermaterial. Fy fanken. Det var värsta work out-passet.

Av Camilla Edlund - 11 januari 2009 16:19

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards