Alla inlägg under februari 2009

Av Camilla Edlund - 8 februari 2009 16:52

Det var med sorg i hjärtat vi ställde in tävlingen för vår del och det kändes lite konstigt när vi åkte ner till ridskolan och såg en massa transporter som kört dit för att vara med på tävlingen. När vi åkte hem igen var jag dock superglad att vi inte åkt iväg för fy farao vad det var mycket snö. Långtradare stod efter vägen lite här och där. Vi såg bilar som åkt av vägen och när vi skulle åka ut till stallet för att göra i ordning för kvällen såg vi knappt vägen. Det var så mycket snö och så mycket som var drivet efter vägen av blåsten så man såg knappt någonting. Jag höll nästan andan i de tre kilometrarna som vägen sträcker sig från E4 och in till stallet - och det var jag som körde. Det hade aldrig gått att köra där med en transport.


Nu ska jag dock se hoppning på SVT24. Det får bli lite plåster på såren istället för hopprundan som aldrig blev av för Berta och Veronica.

Av Camilla Edlund - 8 februari 2009 08:09

Det var då attan vad det snöar! Veronica körde fast med bilen på gården så jag fick åka ut och släppa ut hästarna på morgonen. Det var lite spännande att åka dit för även fast klockan var tio över sju så var det inte plogat - inte ens på E4. Eller så hade de plogat men det hade hunnit driva igen. På Kasamarksvägen var det däremot plogat konstigt nog. Den som de brukar ploga sist! Inte ens vår gata - Vibergsvägen- var plogad och det är den fortfarande inte nu än fast klockan passerat åtta.


Det blir i alla fall ingen tävling för Berta. Det är bara att inse att det inte går att köra transporten. Eller går och går, jag mötte långtradare som glatt gasade på ute på E4 trots att det var fullt med snö på vägen och alldeles spårigt, så nog går det, men det känns farligt att åka iväg med ett levande djur. Däremot måste vi se hur det kommer att bli med tävlingen om den blir inställd eller om vi måste åka ner ändå eftersom vi var uppskrivna på olika arbetsuppgifter.

Av Camilla Edlund - 7 februari 2009 21:41

Nu hängde inte jag med i hur många som hade röstat och hur mycket pengar de hade tjänat in till välgörenhetsorganistationen (är det typ Rädda Barnen?) men jag hörde siffran 700 000 när jag zappade förbi. Det betyder att typ drygt 70 000 röster inkommit. Eller? Är jag ute och cyklar...?

Av Camilla Edlund - 7 februari 2009 21:18

Allvarligt talat - hon som är presentatör är väldigt lik Christer Lindarw.


En fundering - varför ska hon byta kläder jämt? Det finns ingen rimlig förklaring eller hade de så hög klädbudget att de var tvungna att köpa in ett flertal kläduppsättningar bara för att bränna pengar - eller är de lika veliga som jag och har svårt för att bestämma sig? Hur många kostymer bytte Kristan Luuk i fjol?


Hatar den töntiga röstningsproceduren så därför har jag bytt till tv4fakta i stället. Vilken vettig människa orkar bry sig när de drar ut på det och säger "och den som går viiiiidareee äääär" följt av lååååång paus? Inte jag. Men så röstar jag aldrig heller. Det kan jag gärna göra där man kan rösta via datorn och det blir en regel att det ska bara vara en röst per ip-nummer.


Stackars Marie Serneholt förtjänade en bättre placering än den på sjätteplats. Jag skulle tro att hon hamnat i Magnus Carlsson-förbannelsen. Hon har liksom ingen målgrupp som hon riktar in sig på och är inte folkkär som singelartist.


Varför måste melodifestivalen vara förknippad med  humor? Jag trodde det var musiken som stod i centrum, men det är tydligen de roliga inslagen och den slagfärdiga programledaren.


Men Diagnos X på tv4 fakta är ju intressant också.

Av Camilla Edlund - 7 februari 2009 21:14

Allvarligt talat, när Veronica och jag red ut i dag så var det så kallt så fingrarna höll på att ramla av. Jag fick faktiskt titta för att kontrollera att de var kvar. Termometern visade -13 men det kändes som att det var -26, minst. Berta kändes i alla fall trevlig att rida. Hon är brunstig nu så hon är lite sur av sig men det går bra att rida.


I morgon är det tävling.

Av Camilla Edlund - 7 februari 2009 06:59

Gud så griningt kallt det var nu på morgonen när jag släppte ut hästarna. Det är tur man kan sitta här inne i värmen och lyssna på bidragen som kommer i första programmet av melodifestivalen.

http://svtplay.se/v/1431467/melodifestivalen/alcazar_-_stay_the_night?sb,k105412,1,f,105412


Jag hoppas förstås på Alacazar som har ett bra bidrag men som svenskarna röstar så blir det väl Caroline av Ugglas som går direkt vidare. Den var ju inte direkt dålig heller, det tycker jag inte, men kanske att den platsar i ett annat sammanhang.

Av Camilla Edlund - 6 februari 2009 19:50

Då har man då kommit hem från en resa till Lycksele där vi återigen varit på en träff om fjärrundervisning. Det planeras och filas på ett projekt och den här gången kom en norrman och pratade om de erfarenheter som gjorts i Norge. Intressant, men ack så jobbigt för huvudet att lyssna på en norrman som pratar i 1,5 timme. Norska är så jättecharmigt att lyssna på men när man ska hänga med i den senaste forskningen som gjorts och allt vad det var han redovisade då blir det jobbigt i huvudet.


Kvällen tillbringade jag ute i stallet med Berta. Där uppstod inga språkförbistringar utan det blev bara en massa klappar och kramar. Så skönt att få vila huvudet.


I morgon ska jag rida och på söndag är det tävling. Det ska bli jättekul (eller gnistrande som man säger på norska), men jag hoppas att vädret är okej. Jag vägrar köra transport i snöoväder. Läste om en olycka på hästmagazinet. http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=27974&a=H%E4sttransport%20v%E4lte%20-%20h%E4starna%20sparkade%20sig%20ut  fy.

Av Camilla Edlund - 4 februari 2009 21:30

I morse hade jag utsläpp av hästar och det var svinkallt ute. Gick huttrande och släppte ut samt mockade. Jag var där rätt tidigt eftersom jag ändå hade vaknat. Hästarna var lagom glada över det.


På kvällen tog jag in hästarna och rastade Berta lite med tömkörning. Jag ska åka till Lycksele med jobbet i morgon och då ska en arbetskamrat komma till mig och invänta skjutsen från stan vilket som resulterade i att jag fick ta och städa lite här hemma.


Det blev ingen storstädning men lite måste man ju röja bort. Pinsamt nog är golvet i Joakims rum fortfarande inte lagt. Hela huset ser alltså ut som en byggarbetsplats och Ulf låter oss gärna få höra att det är vårt fel som började så tidigt och att det där skulle vi göra när han är långledig. Nu visar det sig att Ulf kan inte göra något när han är långledig heller eftersom han då ska ut och jobba extra på fabriken. Hur det där rummet skulle bli klart utan en enda arbetsinsats är för mig en gåta? Kanske Ulf känner någon som kan trolla?

Satt i alla fall och tittade på "Arge snickaren" på tv. Ännu ett renoveringsprogram men med en liten twist. Snickaren styrde och ställde med familjen och skällde på dem för att de inte gjort något klart. Jag förklarar härmed min eviga kärlek till den arge snickaren och det skulle vara hur kul som helst om han kom hit och läste lusen av oss (läs Ulf). Tänk om vi kunde få någonting gjort! Vad fint vi skulle kunna få.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards