Alla inlägg under juli 2008

Av Camilla Edlund - 25 juli 2008 13:52

Jag får hela tiden påminna mig själv vad det är för veckodag. Dagarna bara kommer och går när man är ledig så det är lätt hänt att man tappar bort tiden.


I dag har hästarna fått vara i vinterhagen som jag utökat så den går ner i skogen ut på en lägda (samma som de gick på tidigare i sommar). Där får de bra mycket mer skugga och det är mycket svalare än i den andra hagen. Jag var och tittade till hästarna vid tolvtiden och då såg de ut att ha det bra. De hade druckit ganska mycket vatten så jag fyllde på vattenhinken med färskt vatten.



Av Camilla Edlund - 24 juli 2008 13:47

Så var värmen tillbaka den här sommaren. I dag har Ulf satt upp Joakims skrivbord och åkte iväg med alla kartonger som låg och skräpade i hallen och gjorde så att det såg ut som ett bombnedslag.


Jag har varit ut till hästarna på morgonen, mitt på dagen och på kvällen. Jag har varit lite fundersam över hur de skulle tackla värmen i och med att hagen vi har dem i ligger så till så det blir varmt som i en gryta där. Som tur var så blåste det lite och det blev lite molnigt runt ett-två tiden.


På kvällen fick Ulf besök från Stockholm. Det var hans klasskamrat från högstadietiden som var uppe i norrland på besök. Jag var hur trött som helst så det blev att jag gick och lade mig ganska tidigt.

Av Camilla Edlund - 23 juli 2008 19:43

Men vänta här nu... det är något fel som är trasigt. Det har visat sig att jag arbetar mer än någonsin på min semester. I dag har jag tejpat upp stripsen på transporten, varit till stan och hämtat min nya plexiglasskiva och grejat på här hemma. Ulf har nämligen monterat ihop mitt och Saras skrivbord och det blev ommöblerat även om det inte gick att ha det som jag hade funderingar på.


På kvällen åkte jag ut till stallet för Veronica skulle hoppa Berta lite. Vi kämpar på och tränar inför tävlingen. Veronica red fram medan jag ställde upp fem och en halvan samt en oxer på ett annat ställe. Det blev bra gymnastik och styrketräning för Berta att fara över fem och en halvan ett par gånger. Efter några hopp byggde jag om och gjorde ett rättuppstående och så vred jag oxern så att de inte skulle landa på samma ställe. Det blir ju lite nedtrampat när man rider på gräs så man får vara lite aktsam.

Hoppningen såg i alla fall kanonbra ut och det sista hoppet Berta och Veronica gjorde över oxern var rent ut sagt sagolikt bra. Berta var höööögt över hindret och det var ett riktigt bra språng (hindret låg på 80 cm och hoppet var säker över en meter). Inte helt olikt det jag sett på tv från Falsterbo faktiskt. Kurt hade stått och tittat på när de hoppade och han kommenterade att det såg riktigt bra ut. Kul.


Efter ridningen nattade vi hästarna och jag gick ner till en av hagarna som vi inte använder numera och samlade in lite stolpar. Drygt, men det måste ju göras. Jag får ta in fler i morgon. Jag mäktar inte mer i dag.

Av Camilla Edlund - 22 juli 2008 06:12

Tisdagen ägnades åt en resa till Ikea. Vi åkte tidigt och i Ullånger plockade vi upp min farsa som var lite tveksam till om han skulle med eller inte.

Vi åkte ner med anledning av att vi skulle köpa nya glas (!) men vi kom hem med tre nya skrivbord, lite annat till köket samt nya glas.


Jag för min del var in på Hööks och köpte lite saker till hästen. Berta ska få en kliplatta i boxen bland annat och ett nytt vintertäcke. Det hon har haft nu i vinter börjar bli så trasigt med en massa revor på sidorna.


Vi kom hem som slagna hjältar sent på kvällen. Jag började genast städa undan på mitt skrivbord så vi kan ställa dit det nya så fort som möjligt. Jag lade dessutom fram ett förslag på hur vi kunde möblera inne i vårt kontor och där och då tappade Ulf humöret efter att ha varit på strålande humör hela dagen. Här skulle inte möbleras om minsann. Jag hade alltid knäppa idéer och han kunde inte förstå varför jag alltid ska möblera och göra om. Tja, kanske för att göra saker bättre och för att jag gillar att möblera om? Dessutom är det ju bara en möbel så det går ju att ställa den var som helst så det går ju att ställa den där det andra skrivbordet står hur enkelt som helst. Det är ju i alla fall ingen vägg som ska flyttas eller så...

Ulf var så arg så han hoppade på stolen när han pratade (skrek), men han lugnade ner sig efter ett tag och gick med på att man kunde pröva att göra som jag sa. Han gillar inte förändringar och han har väldigt svårt att föreställa sig saker och ting. Men det är lugnt jag är van.


Farsan som var lite tveksam om han skulle med (eftersom han inte skulle köpa något) köpte en ny säng och en massa andra småsaker bla nya glas.


Veronica har ridit Berta i dag. Berta hade varit väldigt skvättig och tjurig till och med när hon skulle ta in henne till stallet. Hoppas att hon lugnar ner sig så att hon inte är så där på tävlingen på söndag. Det vore trist för hon har ju varit så bra ett bra tag nu.

Av Camilla Edlund - 21 juli 2008 21:40

Man undrar ju vad människorna som skickar ut spam vet om en. Tydligen så tycker de att jag ser lite sjuklig ut (kan ju stämma) och att jag har problem med erektionen(hmm..). Trots min vacklade hälsa och obefintliga sexliv så har jag ändå lyckats vinna miljoner på lotto. Jag är utvald! Prisa Gud... det enda jag behöver göra är att skicka in mitt bankkonto så jag kan få pengarna insatta.

Jag är lyckosam nog att känna hela släkten Moore och Brown. I alla fall så får jag mail från Mandy, Barbara, Margereth osv. för mig helt obekanta personer.


Jag funderar på att byta mailadress. Det vore skönt att få börja om på ny kula. Då kanske det inte blir så himla mycket skitpost (och jag har ändå filter mot skräppost).

Av Camilla Edlund - 21 juli 2008 21:34

Hemskt vad det har regnat i dag. Inte trodde jag att det skulle pissa på så här mycket. Tråkigt!

Ännu mer tråkigt har det varit eftersom jag fått hem stripsen från Värmlandsvagnen så hade det varit bra väder hade jag kunna tejpa på dem i dag. Gissa om jag har varit sugen att gå ut och göra det, emn det är ju omöjligt när transporten är blöt. Suck.


På eftermiddagen träffades jag och Veronica ute i stallet för en arbetsdag. Det var planerat att vi skulle ta in stoplar från de hagar vi inte utnyttjar längre, men det dåliga vädret gjorde så att vi fick tänka om. Det blev en storstädning i porten i stället. Det var välbehövligt eftersom det var fullt med rat överallt men det var ett drygt arbete. Nu är jag helt slut och känner mig hur skitig som helst. Vi är ganska nöjda med resultatet i alla fall.

Av Camilla Edlund - 20 juli 2008 21:14

I dag fyller Joakim 17 år. Hela dagen ahr det kommit folk från när och fjärran. Vi har fikat och ätit onyttigt hela dagen. Morsan min var här och jag tog ut henne och min far till hästen så de fick se hur hon ser ut. De tyckte hon såg ut som en snäll häst och det är hon ju.


På kvällen tog Veronica och jag och red lite. Vi började lite tillsammans och efter en stund så gick Veronica till stallet med Amie och så fortsatte vi ridningen med att hon hoppade Berta. Det måste ju finslipas lite innan tävlingen. Vi passade på att filma med min nya mobilkamera när jag rider Berta eftersom jag inte har just några bilder (och det kanske är lika bra) på när jag rider min egen häst. Amie hade just gått in då när vi filmade så Berta ville helst gå in också och tyckte det var hemskt onödigt att hon skulle vara där ensam så det var en lite spänd och motvillig häst jag satt på. Inte det roligaste att filma men... jag försökte föra över filmen från mobilminnet men jag fick det inte att fungera. Vet inte vad jag gjorde för galet eller om det ens går att göra så.


Det såg i alla fall jättefint ut när Berta och Veronica hoppade. Berta var på hugget. Först hoppade de studs för att Berta ska få in den rätta rytmen galoppen och lära sig lyssna på ryttaren. De for de över några gånger bara så hon inte skulle tröttna.


Sedan satte jag upp en liten bana efter en skiss som Veronica hittat i boken "Strömsholmsmetoden". En liten bana för unghästar. Det var en oxer och två rättuppstående. Hindren stod som i en rad där man hoppade som ett stort S. Det vara bara mittenhindret som stod lite snett så man skulle komma i en bra båge till hinder nummer tre.

Jag stod där och gastade tips till Veronica. Det är tur jag har hoppat lite själv så jag känner Berta och vet hur hon brukar göra. Nu hoppar jag bara hinder som ligger strax ovanför markhöjd och Veronica får hoppa det som är bra mycket högre, men i alla fall.

Det är jäkligt tur jag har Veronica som hjälper mig med hoppningen (och ridningen) för annars vet jag inte hur jag skulle ha löst det. Berta tycker ju att det är så kul att hoppa.


Berta såg i alla fall pigg ut under hela hoppningen. Hon har fått lite bättre kondis bara på den här tiden. Kul!


Av Camilla Edlund - 19 juli 2008 20:58

Usch, den här bloggen börjar mer och mer bara vara en redogörelse över vad jag gjort. Trist.I alla fall så har dagen varit full av saker som jag ska göra - igen. Jag har skjutsat Sara till Skuleberget för hon och min pappa (hennes morfar) samt kusinerna skulle klättra i en av Skules klätterleder. Jag stannade kvar och tittade när de skulle ta på sig utrustningen men sedan åkte jag.


Det blev att jag stannade till i stan på vägen hem. Nu äntligen kunde jag gå runt och göra det jag skulle ha gjort i går. Det blev en sväng på apoteket, till bokhandeln och köpte en lärarkalender (vilket som gav mig ångest). Dessutom köpte jag några hinkar och lite annat smått och gott på Rusta.


Hem snabbt som ögat där jag i sista sekunden pep in på Bäcklunds och sedan hem ut till transporten för att måla på ett andra lager färg. In i huset och började med maten för att upptäcka att jag saknade lite grejer så det blev till att åka iväg på Ica och handla. Joakim fyller ju sjutton i morgon så det blev lite tårtgrejer och sådant också. Lagade mat lite fort. Vilade en liten stund och sedan började jag med tårtorna till i morgon. En gräddtårta och en smörgåstårta.


Tittade på lite hoppning på tv innan jag hämtade Sara som kom med bussen vid E4 och sedan åkte jag ut till hästarna. Berta var lite sur i dag när jag höll på med henne med rackarns vad hon var trevlig att rida. Jag red fram utanför vår "ridbana" bland alla hinder och hon hade riktigt bra bjudning. Sedan red jag in på "banan" och där var hon så rak och fin så. Jag tränade lite skänkelvikning och framdelsvändning. Båda sakerna börjar komma mer och mer och hon har förstås enklare att göra åt det ena hållet än det andra.Sedan styrde jag ut bland hindren igen (vilken kanonidé att ha både dressyr och hopp bredvid varandra). Jag hoppade några skutt. Berta har så bra bjudning mot hindren så det är bara att följa med och styra. Hon hoppar stort och fint, oftast går hon av ganska långt från hindret och det blir trevliga kattliknande språng. Jag var suuuupernöjd när jag klev av. Vilken trevlig ritt.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards