Alla inlägg under augusti 2008

Av Camilla Edlund - 9 augusti 2008 15:16

Nu har vi hämtat spån. Konstigt nog började Ulfs näsa att bli snorig och rinna när vi gjorde oss i ordning för att åka. Så fort han hade satt på sig arbetskläderna så rann det i näsan. Han påstod att det var början till förkylning men jag har mina aningar om något annat. Han är nog allergisk mot arbete?! Han gick och snöt sig flera gånger när vi packade säckarna med spån. Jag hann två säckar medan han gjorde en. Hmmm.. Men det gick ganska bra ändå. På en timme ungefär hade vi packat 40 säckar som vi sedan körde till stallet och Ulf bar in dem till vårt lilla förråd.


Tack Ulf för hjälpen.


Nu sitter han och äter pizza i köket. Av den rinnande näsan syns inte ett spår...


Vår varmvattenberedare är trasig så vi får duscha i kallvatten. Brr... Det var lite kyligt kan jag avslöja.

Av Camilla Edlund - 9 augusti 2008 08:52

Jag har ägnat morgonen åt att stänga lite hage på gräslägdan bakom vinterhagen. Det tog ett tag (1,5 t) men det var det värt. Kurt stängde om fårhagen i torsdags och nu stängde jag på andra sidan vägen så hästar och får går på varsin sida av vägen och kan spana in varandra.


Jag som alltid har uppdaterat bloggen varje dag har fått börja skriva in saker liksom dagen efter. Jag har fullt upp hela dagarna och jag har varit ute hos hästen minst sju timmar varje dag under några dagar. Inte i sträck, utan det har varit två timmar på morgonen, några timmar mitt på dagen och två/tre timmar på kvällen.

I dag ska Ulf och jag åka och hämta spån. Det tar väl ett tag det också skulle jag tro, men det brukar vara skönt när det är gjort. Jag har bara fem säckar spån kvar tror jag.

Av Camilla Edlund - 8 augusti 2008 08:43

I dag har jag varit i stallet och gjort om vinterhagen lite. Vi hade lite problem med snöras från ladugårdstaket och sånt där förra vintern så då var vi tvungna att dra om tråden så den inte hamnar under snön igen.


På eftermiddagen åkte jag och Sara till stan. Jag skulle shoppa lite nödvändigheter till mig själv (glucosamin) och när vi gick där på stan så bestämde sig Sara för att bleka håret så vi köpte blekmedel till henne också.


När jag kom hem så åkte jag ut till Berta och red lite på lägdan. Det blev inte så avancerad ridning. Jag joggade henne lite lätt, böjde igenom henne på volt och i serpentinbågar och gjorde några framdelsvändningar innan vi sedan gick in. Jag städade därefter lite i stallet och ställde i ordning en diskbänk som vi ska ha under fönstren. Det blev jättefint.


När jag kom hem hjälpte jag Sara att bleka håret. Hon har haft det färgat svart/brunt tidigare så det blev brun/orange/blond så här första blekningen. Men det hade vi räknat med. Man måste få bort färgen först. Tyvär hittade vi ingen avfärgning annars hade vi tagit det första gången. Vi får bleka en gång till en annan dag när håret fått vila lite.

Av Camilla Edlund - 7 augusti 2008 17:42

I dag hade vi sån tur så Anna-Lena som var på besök hade tid att träna Berta, Veronica och mig.

Jag började och fick lite tips om hur jag ska få Berta rak och hur jag ska träna framdelsvändningar åt båda hållen. Vi fick rida "ruter ess" och rakställa och vända runt konerna. Jag är ju som vanligt för otydlig med ytterhjälperna och helst då när vänstern är ytter.


Sedan fick Veronica ta vid och även hon fick rida lite i ruter ess. innan det blev lite hoppning. (Jag hade såklart kollat hovarna och hovsprickan så jag skulle märka om det blev någon förändring.)

De började hoppa ett litet kryss. Hon fick även prova att hoppa krysset med två galoppbommar före så Berta skulle förstå hur hon skulle använda dem. Därefter hoppade de två hinder med fem galoppbommar mellan så de skulle komma i rätt tempo och att det skulle vara rakt mellan hindren (annars går Berta gärna och vinglar). Det gick jättebra och när Anna-Lena lade upp hindret till 110 så drog jag efter andan för så högt har vi aldrig lagt upp något hinder åt henne. Men det hoppade hon galant. Hon rev någon gång så de fick ta om det men när det stämde så bara flög de över. Berta hoppade till synes utan ansträngning alls.


Jag var jätteglad när jag kom hem så jag var tvungen att berätta för Ulf vad bra det gått. Det var så roligt och det roligaste är att se vad Berta tycker att det är kul. Hon har så positiv inställning!

Av Camilla Edlund - 6 augusti 2008 06:53

I dag åkte jag upp till jobbet och satt där och planerade lite med Petra som ska komma tillbaka från barnledighet. Skolan var sig lik. Det var som man aldrig varit borta. Suck.


På kvällen åkte jag och red Berta. Jag red på Gillis lägda en stund och gjorde lite allehanda övningar. Lite serpentiner och tränade henne att vara rättställd i vänster varv där hon annars gärna blir högerställd.


Berta har en spricka på vänster framhov. Den går i stort sett från kronranden lodrät ner och hon har haft så ett bra tag men nu börjar den att glipa. Det känns inte så bra. Måste nog ringa hovslagaren och fråga om han kan komma lite tidigare och sko. Måste även fråga om det går bra att hoppa. Nästa vecka ska Berta på träning för Eva Johnsson så det vore bra att veta om det är okej eller om det blir värre av hoppning. Hoven belastas ganska mycket vid landning och jag vill inte att hon ska bli halt eller så.

Ska försöka ringa så snart jag kan framöver.

Av Camilla Edlund - 5 augusti 2008 20:08

I dag blev det en tur till staden på morgonen. Vi hade lite skräp som skulle på tippen och Sara och jag skulle shoppa lite. Dessutom skulle vi köpa nya toalettsitsar eftersom de vi nyss köpt (för ett år sedan) har gått sönder. Jag ville ha toalettsitsar i trä men böjde mig för Ulfs önskan om att få sitsar som är "stängningsdämpade". Alltså när man fäller ner locket så slår den inte bara igen utan åker stillsamt ner. Inte vet jag om jag förklarar dåligt, men så är det i alla fall.


På kvällen åkte jag ut till stallet och Veronica och jag tog varsinn häst och gav oss ut och red. Vi hade ställt upp lite hinder, bland annat ett litet kryss och fem och en halvan. Vi värmde upp och sedan hoppade vi krysset några gånger. Amie fick hoppa det ett par gånger också och det såg så rytmiskt och fint ut så. Jag och Berta hoppade över krysset också både i trav och galopp och det kändes mjukt och bra. Hon är snäll mot mig när vi hoppar min lilla Berta.


Sedan klev jag av Berta och Veronica klev upp och hoppade fem och en halvan med Berta. I början försökte Berta hoppa hindren med fart i stället för med spänst och teknik så då rev hon men sedan gick det bättre. Då förstod hon hur hon skulle använda bakbenen bättre. Då blev det lite höjd på hoppen också så jag höjde hindret upp till 80-90cm och det hoppade hon över som bara hejsan. hej å hå bara. När allt stämde och det såg bra ut så gav vi oss och gick in. Det blev en liten lämplig ridtur.


Av Camilla Edlund - 5 augusti 2008 08:37

Den här lägger jag in bara för att den är så himla rolig.

Av Camilla Edlund - 4 augusti 2008 20:27

Det mest kommenterade och lästa som jag skrivit är när jag gjorde egna cavalettiblock. Jag köpte frigolitskivor på den lokala bygghandeln (de tjockaste de hade) och sedan gjorde jag en mall i papper hur jag ville att de skulle se ut. Jag gjorde både sådana av typen "sockerbitar" som är ganska höga och stora, samt små av den typen man kan köpa på Hööks. Jag tänkte att jag kunde dela med mig av mina erfarenheter nu så här när man använt dem ett tag. De var väldigt billiga att tillverka så jag rekommenderar starkt att göra egna om du har liten budget. Det här har jag lärt mig.


1. När du gör mallen för "hålen" eller "utskärningen" kolla hur stora dina bommar är. Jag tog bara botten på en mugg eller vad det var och ritade efter den och det har visat sig att det är lite för stort. Ju tajtare bommarna sitter i frigoliten, desto stadigare står de.

2. Typen som ser ut som "sockerbitar" blir väldigt lätta och ostadiga när de står på högkant. Kanske att man skulle behöva limma ihop dem två och två för att få bättre stabilitet eller på något annat sätt få dem att stå bättre själv. Styckpriset blir ändå så billigt så det kan vara värt det. Det svåra är att skära ut två stycken så att det ser snyggt ut när man limmar ihop dem. Jag har inte provat att limma, så jag vet inte vilket lim som skulle fungera.

3. Spraymåla dem inte. Det ser bara fult ut.

4. Låt dem inte stå ute. Ta in dem efter varje träning annars blåser de iväg. Ett tips är att ha dem i Ikeapåsar. Då går det snabbt att plocka fram och ta bort det sedan.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards