Alla inlägg under augusti 2008

Av Camilla Edlund - 4 augusti 2008 19:47

I dag har all telefoni legat nere så man har varit helt fri och ledig från alla samtal och sms. Som tur är så har vi fiber så internet har i alla fall fungerat. Det har jag utnyttjat genom att sitta och skriva en massa google dokument. Riktigt roligt faktiskt och jag kom på än det ena och än det andra som jag kunde skriva och lägga upp så det blev många timmar framför datorn. Sen om det fungerar som jag har tänkt är en annan sak. Det jag gjort är:

1. lagt upp en sida där lärarna kan fylla i provdatum och andra lärare/elever/föräldrar kan se det. Inga dubbelbokningar av prov i framtiden om det fungerar som det ska.

2. gjort ett formulär där eleverna kan välja till elevens val. Alla val eleverna gjort blir direkt inskrivna i en tabell så då har man närvarolistan direkt!

3. lagt upp en sida där föräldrar kan gå in och boka utvecklingssamtal med mig direkt och där ser de dessutom mitt schema. De ser vilka tider andra bokat och jag får ett mail om att någon gjort en bokning.


Nu återstår att försöka få till några dokument där elever och föräldrar kan få lite inflytande i skolan och hur vi ska lägga upp undervisningen. Jag ska fundera lite på det.


Berta fick vila även i dag. Jag hade ingen inspiration till att rida. Det blåste dessutom så kopiöst mycket så det hade inte ens varit roligt.

Av Camilla Edlund - 3 augusti 2008 23:21

Jag börjar ladda inför jobbet igen. Det har vissa sideffekter. För det första har min magkatarr blossat upp igen. Kul. Jag behöver bara tänka på jobbet så får jag näst intill magsår. Nu kommer företaget som säljer Losec att blomstra på stockholmsbörsen. Köp aktier vet jag, och kom ihåg var ni fick tipset.

Dessutom har jag börjat lägga upp lite strategier för hur jag ska få en dräglig tillvaro i höst med hjälp av teknikens under. Man hittar så mycket finesser på internet och nu har jag utforskar google kontot och upptäckt många fina finesser som kan gynna både mig som lärare, föräldrar och eleverna. Men som alltid när man håller på framför datorn så tänker man sitta en kvart eller så och fem timmar senare undrar man var tiden tog vägen. I mitt fall blev det åtta timmar senare.

Av Camilla Edlund - 3 augusti 2008 16:40

Det är höst. Det kan jag med säkerhet fastställa eftersom det finns några säkra tecken på det.

1. jag fryser

2. jag sover med dubbla täcken, pyamas och sockar och fryser ändå

3. jag börjar snart jobba


I dag har det blåst ute. Ganska mycket. Jag har inte gjort nämnvärt mycket men eftersom det blåste så mycket så åkte jag och tittade till hästarna mitt på dagen och passade även på att fotografera hästarna. Det kan ju vara roligt att ha, tänkte jag.

När jag kom hem fick jag för mig att jag ville göra ett bildspel av bilderna och ha på min hemsida. Det har tagit mig timmar att fixa det! Först försökte jag på mitt googlekonto med Piscala (eller vad det heter). Fick det inte att fungera som jag ville. Då försökte jag göra ett bildspel i Openoffice, men fick det inte att fungera. Då när jag satt och slet mitt hår så hittade jag www.slide.com och där gick det fort och enkelt att göra ett bildspel som fungerade som jag ville. Lite pyssel innan jag fått in det på hemsidan men det gick bra förutom att bildspelet sitter längst upp istället för längst ner som jag ville. Det går väl att ordna men mitt tålamod var slut så det får se ut som det gör nu innan jag kanske ger mig på att ändra.


http://student.educ.umu.se/~vt01caed/

Av Camilla Edlund - 2 augusti 2008 20:11

I går red jag lite på lägdan bakom huset. Eftersom jag tycker att det kanske är lite konstigt att jag har hur många filmer som helst när Veronica rider min häst och i stort sett ingen när jag rider själv så riggade jag upp kameran och filmade när jag red. Filmen har jag redigerat och lagt ut på min hemsida. Det blev ganska mycket som skulle klippas bort eftersom kameran stod på ett stativ så jag var tvungen att klippa bort alla minuter då jag inte var i bild. Ja, inte blev det vackert men det är filmbevis på att jag rider min häst.


I dag blev det ridning ut i skogen igen. Det gick lite segt och på hemvägen var Berta jättemisstänksam och skvättig mot allt så då tog jag Berta till lägdan nedanför vägen och så gjorde vi ett ordentligt galoppjobb där. Det var gasen i botten efter långsidorna ett par gånger. Första gångerna sparkade hon bakut och bockade ett par gånger men hon gav sig med det och koncentrerade sig på att springa i stället.

Sedan så red jag lite slalom i galopp mellan hindren som står uppställda där och red kort långsam galopp runt hindret och sedan gasade jag på framåt till nästa gång vi skulle runda ett hinder då jag kortade upp henne igen. Det gick över förväntan. Jag tror hon tyckte det var roligt. Sedan tog vi det lugnt innan vi slutligen skrittade hem till stallet.


Jag kom hem klockan åtta. Det hade blivit lite längre ridtur än vad jag hade räknat med så jag hann bara se slutet av hästhoppningen på Eurosport. Den näst sista hästen Madam någonting tyckte jag var hemskt lik Berta i kroppen.

Av Camilla Edlund - 1 augusti 2008 15:09

Jag har föresten snubblat över 1000 apor som har en jättekul topplista på de roligaste klippen på Youtube. Gud vad jag har skrattat..


http://www.1000apor.se/varje-dag-middle 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards