Alla inlägg under maj 2009

Av Camilla Edlund - 22 maj 2009 21:07

Man tror knappt att det är sant men nu har vi faktiskt varit iväg på Bertas första lokala tävling. Vi hade inte så mycket krav på henne för det var på ett nytt ställe med lite mer ifyllnadshinder och mer runtomkring på själva tävlingsplatsen. Hur det än är så är det mer avancerat än en liten klubbtävling.

Det har i alla fall gått bra tycker jag. Berta var hur cool som helst och brydde sig inte alls om allt ståhej. Inte vad man märkte på henne i alla fall. Sedan kanske hon blev lite mer trött i huvudet dör hon var trött på slutet.


)0 cm gick jättebra. Berta vägrade på hinder nummer 2, precis som jag förutspått. Det var ett rättuppstående och man hoppade mot staketet mot publiken. Det där kommer hon inte att hoppa sa jag direkt när jag såg det så vi var förberedda och Veronica gjorde så gott hon kunde med Berta bröt ut och gick förbi hindret ändå. Sedan tog hon om det och då gick det bra. Resten av banan hoppade hon galant.


Sedan var det dags för 100cm. Först ut var Anna-Lena och Ayla och det gick bra förutom att hon fick en vägran på första hindret. Resten såg bra ut.


För Berta höll det på att bli inställt på 100cm. Hon rev ett hinder på framhoppningen och hon rev det ganska rejält så hon hoppade runt på tre ben ett tag. Vi var nära att stryka henne men så fick hon trava lite och då travade hon helt rent. Då satsade Veronica på att gå in på banan i alla fall. Det går ju att stanna om det inte går bra resonerade hon, men det gick bra och Berta bjöd på bra mot hindren. Tyvärr var inte bakbenen riktigt med och hon drog ner tre bommar. Men det tycker jag var helt okej ändå. Visst hon rev tre hinder men hon stannade inte på ett enda hinder och de låg på 1 meter! Bra inställning har hon i alla fall även om inte kroppen orkar med. Sedan är hon fortfarande ganska tjock och det blir många kilo att släpa runt en sådan där bana.

Av Camilla Edlund - 21 maj 2009 20:06

I dag var det förberedelser inför tävlingen i morgon. Veronica red igenom dressyrprogrammet och sedan tog hon några språng med Berta. Dressyren såg lite okoncentrerad ut. Berta kan bättre men tycker att det är tråkigt att susa runt och göra saker på bestämda ställen. Vi har ju inte tränat programridning så ofta med henne heller så det är kanske inte så konstigt.


När Veronica sedan tog och kortade lädren för att ta några skutt, ja då minsann gick Berta hur fint som helst. Komiskt. De fick hoppa på två hinder. Ett rättuppstående och en oxer. Det såg stabilt ut och jag drog upp rättuppstående till 110cm bara för att ge dem lite självförtroende inför i morgon. Oxer drog jag ut och gjorde ganska lång och det gick bra med båda hindren. Berta fick inte hoppa så många språng, det var inte mer än 10 språng allt som allt, utan det fick vara lite genomhoppning inför morgondagen så de åker på tävlingen med gott mod.


Sedan tvättade vi Berta och lade på ett bomullstäcke innan hon fick gå ut i hagen. Det var tur vi lade på det täcket för Berta hade rullat sig ordentligt sedan.


Har också hunnit åka till Örnexpo och gått runt där. Köpte just ingenting men var sällskap åt Ulf. Jag blir så snål på sådana mässor. Jag är misstänksam mot produkterna och jag är misstänksam mot sk "mässpriser". Men det är kanske jag som är fjantig. Men varför säljer man till exempel inte sånna där långa godissnören i affärerna? Därför att det är högt kilopris och folk skulle vara mycket mer prismedvetna om det fanns i den vanliga mataffären förstås. Men det är ju kul att träffa en massa folk och vara ute i solskenet. I ö-vik var det nämligen strålande sol när det var hur dimmigt som helst hemma i Husum.

Av Camilla Edlund - 20 maj 2009 20:26

Ja, nu har de äntligen publicerat startlistorna. Förhoppningsvis kommer vi dit till tävlingen. I morgon ska Berta tvättas och göras fin.

Veronica har ridit Berta i dag. Hon putsade lite på dressyren inför söndagens tävling.


Här kan ni se starlistorna.

http://www2.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=309734&epslanguage=sv


Vi får se om vi startar i 1metersklassen eller om Berta blir trött. Ingen mening att starta med en häst som inte orkar, men vi hoppas ju naturligtvis på det.


I kväll ska jag se på ridsport på tv klockan 21:00. Jag tror det är hoppning.

Av Camilla Edlund - 19 maj 2009 17:34

Tja, då var det nytt besök hos sjukgymnasten i dag. Det var inget jag såg fram emot för jag hade något så jäkulst ont i går efter hoppningen. Saken blev inte bättre av att jag ramlade på asfalten i morse och landade på - Jo, just det - höger knä. Det var så jag såg stjärnor ett tag innan jag kunde resa mig upp.


Hur som helst så står jag och sjukgymnasten och pratar om operationen och hur lång tid det kommer att ta (han tror jag kommer att få en tid ganska snabbt efter själva besöket där) och jag säger att jag inte riktigt vet hur det ser ut eftersom jag inte fått se något. Då kan du få se nu sa han och så gick vi och tittade på röntgenplåtarna. Det var inte roligt att titta på dem alls. Det är ben mot ben som nöter nu. Jag har inget brosk (elelr vad det heter) kvar alls. Ja, och där har du cystan, sa han och visade med pilen med musen. Cystan? sa jag. Ja, du har en cysta där också men den är inte så allvarlig.

Jag har alltså en cysta strax utanför höftleden. Den är stor som en tumme ungefär ca 4 cm lång och avlång som en pickles ungefär.  Det var ju kul att få veta. Suck.


Veronica har longerat Berta i dag så hon har fått springa på lite.

Av Camilla Edlund - 18 maj 2009 19:39

Det var tänkt att Veronica skulle rida i dag men hon har blivit sjuk. Då fick jag åka dit och göra en insats i stället. Jag visste ju att jag kunde inte bara fis-rida utan var tvungen att jobba henne ordentligt så jag preparerade mig med en ordentlig överdos tabletter och åkte ut till stallet.


Jag red bort till Gillis lägda och försökte rida fram i ett friskt tempo så hon började flåsa. Sedan fick hon skritta en stund innan jag gav mig på att travhoppa ett litet plupphinder som jag lagt upp på två koner. Det gick bra men efter vi hoppat det ett par gånger råkade hon dra med sig bommen med vinddraget en gång och då var det roliga slut. Gav mig på ett vitt rättuppstående räcke i stället. Det låg på hela 70 cm och det var ju lite högre än vad jag hoppat på länge men jag satsade allt på ett kort och hoppade det också. Typiskt nog rev hon det på första försöket. Nu var goda råd dyra. Nu hade Berta rivit två hinder på raken och det var bara en uppställd oxer kvar. Tja, vad ska en stackars dumbom göra? Jag var ju tvungen att satsa mot den också för att hon inte skulle få sluta med en rivning. Vi flög över det hindret som tur var och därmed kunde mitt lilla hoppäventyr vara slut. Galopperade en del så hon fick sträcka ut och sedan red vi hem.

Hemligheten med att jag kunde hoppa över huvudtaget var att jag såg till att alltid landa i vänster galopp. Det gick bra, men det är väl inget man ska göra ofta så hon tror att man ska landa bara i vänster galopp. Kan man ansöka om att banbyggarna ser till att alla svängar på en bana är vänstersvängar? Ha ha ha...

Av Camilla Edlund - 17 maj 2009 19:18

Tjoho, i dag blev det hoppning. Veronica hoppade Berta på Gillis lägda och jag stod bredvid och var allmän hinderskötare.


Vi började med att bära allt hindermaterial till Gillis lägda och ställa upp det. Efter det var vi helt slut både Veronica och jag men det var bara att bita ihop och hämta hästen.


Bertas hårrem ser helt fantastisk ut nu. Pälsen verkligen glänser så det var ett rent nöje att borsta av henne och sadla. Veronica red fram lite på lägdan och passade på att träna lite dressyr. Vi ska ju tävla på ÖOR den 24:e också och där ska de förutom hoppning även prova på en dressyrklass. Det gick ju sådär förra gången Berta tävlade i dressyr men jag tror nog det går bättre nu. Hon orkar bära sig på ett helt annat sätt och är verkligen fin nu.


Hur som helts, Veronica hoppade fram på ett hinder och sedan höjde jag det lite eftersom. Berta rev ganska grovt i början med framhovarna så Veronica fick peppa henne lite för att få till den rätta studsen över hindren. Sedan hoppade de två hinder med relaterat avstånd som gick kanonbra. Därefter sattes alltihop tillsammans till en bana. De fick hoppa banan ett par gånger på ca 95cm och det gick bra. Satte sedan ihop en oxer som de fick hoppa över och det mina vänner gjorde de galant. Det såg ut som det var klippt och skuret ur en instruktionsfilm om hur man ska hoppa oxrar. Kul. Avslutade sedan hoppningen. Berta var inte alltför tagen av dessa hopp, utan såg oförskämt pigg ut ändå. Hon var knappt svettig. Men när jag släppte ut henne i hagen sedan så rullade hon sig ordentligt!



Av Camilla Edlund - 16 maj 2009 19:16

Nej, det blev ingen ridning i dag. Jag åkte hem med värsta dåliga samvetet men jag pallade inte att rida då höften var helt slut av allt jobb vi gjort med rummet idag. Jag har inte burit så mycket men några  lyft blev det och dessutom har jag dammsugit och ställt upp alla våra porslinssaker.


Berta får vila sig i form till tävlingen på fredag. Den här veckan är hon riden två gånger. Förhoppningsvis blir det ridning i morgon så hon får röra på sig lite i alla fall.


Men vårt nya tv-rum är jättefint i alla fall. Jag är nöjd och nu är vi (nästan) klara.

Av Camilla Edlund - 16 maj 2009 12:23

Ja, nu sitter jag här och väntar på att tidernas mest utdragna renovering av ETT rum ska lida mot sitt slut. Nu är golvet slipat, taket målat, väggarna tapetserade och nu minsann ska alla kablar till steroanläggningen dras. Vi ska nämligen ha bioljud inne i tv-rummet (trots att vi typ aldrig tittar på filmer bara tv och om Ulf någon gång vill se på film så gör han det så sent så då måste han ha på miniljud eftersom jag ligger och sover). Att dra dessa kablar och fräsa in alla kablar i listerna har tagit två dagar. TVÅ DAGAR!


I kväll åker jag och tar in. Har jag tid ska jag rida också.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards