Alla inlägg under mars 2008

Av Camilla Edlund - 12 mars 2008 19:14

I kväll tog jag och red Berta på lägdan. Berta var pigg och glad och hon hade mycket framåtbjudning. Jag passade på att utnyttja det och tränade Berta på att förstå halvhalter. Jag planerade en väg, en volt ut från fyrkantsspåret, och red den först i skritt ett par gånger innan jag sedan red runt på fyrkantsspåret i trav och då sedan gjorde volten ut från spåret. Jag förklarar kanske lite otydligt men det var en enkel övning. I alla fall så förberedde jag Berta med en halvhalt innan jag styrde ut henne på den där lilla volten. Hon lyssnade väldigt bra och sedan tog jag och överraskade henne genom att ge galoppskänkel direkt efter halvhalten och rida rakt fram istället för att styra ut och då fattade Berta en fin bärig galopp direkt. Kul. Hon galopperade ett helt varv utan att jag behövde mana på henne.

Det blev inte ridet så länge. Det duggade lite och det var lite knöligt underlag. Så jag red bara en stund och när allt flöt på superbra så avbröt jag övningen och gick in.

Veronica kom direkt från jobbet till stallet och hon tittade in innan hon skulle hem igen. Vi stod och betraktade Bertas kropp och vi ser en väsentlig skillnad. Hon ser finare och finare ut för varje dag. Nu gäller det bara att fortsätta på den här vägen men att komma ihåg att ta det lugnt och inte stressa fram något.

Av Camilla Edlund - 11 mars 2008 04:58

Jag var vaken sedan strax efter fyra i morse. Jag åt frukost, läste tidningen och kollade mailen innan jag sedan vid sex-tiden bestämde mig för att åka och släppa ut hästarna. Det var väl egentligen Veronicas morgon men jag tyckte att jag lika gärna kunde göra det då jag ändå var uppe.

Hästarna var snälla och glada. Det var dessutom ganska bra väder så det var nog skönt för dem att gå ut.


På kvällen satt vi och såg hockey på tvn. Synd att Modo tappade sin ledning och förlorade. Hmmmm...

Av Camilla Edlund - 10 mars 2008 18:53

Första dagen på jobbet efter sportlovet. Det var lugnt på skolan så det blev en mjukstart kan man säga.

På kvällen åkte jag och tog in hästarna. Turligt nog hade det slutat regna så jag tog och spände på tömkörningsgrejerna lite snabbt och så passade jag på att tömköra medan det var ljust ute. Det var lite moddigt och blött på lägdan så det var väl inte alldeles lätt för Berta att springa. Hon kändes stel och gick inte så bra på volten som hon brukar. Jag körde i alla tre gångarter i båda varven och sedan gick vi in. Det blev inte mer än så. Jag får rida någon annan dag framöver.

Av Camilla Edlund - 9 mars 2008 14:46

I går var det snö - i dag är det regn. Hu, att vädret aldrig kan vara stabilt ett tag. Nu kommer det ju att bli halt och isigt igen. Det är det sista man behöver.

Jag släppte ut hästarna i regnet i morse i alla fall. De såg väl lämpligt glada ut. Amie och Berta vilar i dag. Jag ska väl jogga Berta på måndag kväll om vädret är någorlunda. Det blir inget avancerat bara lite lätt motion.


Nu sitter jag och har ångest inför att börja jobba i morgon. Det har varit sååå skönt att vara ledig en vecka. Tur att det snart är påsklov.

Av Camilla Edlund - 8 mars 2008 18:36

Vaknade till busväder med snö och blåst i morse. Åkte ut till stallet efter nio och Veronica och jag skrittade ut efter vägen med hästarna så de skulle få röra på sig och få bort lite stelhet ur benen. Berta hade druckit mycket vatten under natten och hon hade ingen tendens till kolik så det var ju skönt.

Släppte in hästarna igen efter klockan sex på kvällen. Allt var lugnt.

Av Camilla Edlund - 7 mars 2008 04:49

Så var det andra dagen i Vännäs. När vi kom dit på morgonen så hade Berta ätit upp Betforn som jag hade lagt i krubban, men jag vet inte hur mycket vatten hon fått i sig för hon hade sparkat omkull vattenhinken.

Berta skulle inte hoppa förrän på eftermiddagen igen så jag gick ut med henne två gånger under dagen så hon fick röra på sig. Hon hade inte vant sig vid att var i nya omgivningar utan svettades även idag även om det var lite mindre.

Sedan var det dags för hoppning och idag var hon inte så spänd från början. Det var dags för banhoppning men först så hoppade de igenom hindren en och en. Erik fixade hindren så att Berta skulle klara av dem. Det var inte så höga och inte alls komplicerade. Berta hon bara hoppar hon. De hade ställt fram underdelen till en mur och den for hon över direkt utan att tveka. Mot slutet blev hon lite trött och det blev allt stummare hopp över hindren, men hon kämpade på och verkade tycka att det var roligt ändå.

Efter ridningen så var det till att packa allt och göra i ordning hästen inför hemfärden. Berta fick väl vila en timme i alla fall innan vi lastade på och åkte hem.

Det första Berta gjorde när vi kom hem var att dricka vatten. Jag ställde in en extra hink vatten så hon kan dricka ordentligt i natt. Hoppas att det inte blir någon kolik eller så av att hon fått i sig för lite vatten men vad skulle jag göra? Jag verkligen kämpade för att få i henne vatten.


Jag kände mig helt mör efter de här dagarna och man undrar ju hur Veronica känner sig som fixat och donat med allt och dessutom ridit två hästar. Helt otroligt.  


Eriks omdöme om Berta var att hon var en trevlig häst med positiv inställning och att vi skulle hem och träna upp styrkan genom varierad ridning och att ställa upp enkla småhinder som hon kan få hoppa över emellanåt.

Av Camilla Edlund - 6 mars 2008 04:32

Vi åkte iväg till Vännäs vid åtta på morgonen för Veronica skulle rida i första gruppen som skulle rida klockan elva. Det gick ganska bra att köra än fast vi åkte över Gräsmyr och vägen inte var den bästa.

Klockan halv fyra var det dags för Berta och det var nog bra att hon fick stå och vänta ett par timmar för hon var stressad och orolig av att vara på ett nytt ställe. Jag hade lite ågren över hur det skulle gå att rida men det gick bra. Jag filmade så filmen finns klippt och klar på min menyrad på hemsidan.

Veronica sa till Erik att Bera var helt grön i ridningen så hon fick rida fram för sig medan de andra fick lite instruktioner. Berta var snäll men lite spänd i början. Det släppte dock efter ett tag när hon fick börja hoppa.

Det var roligt att se Berta i ett sammanhang. Man blir lite hemmablind när hon går bara här hemma, men jag tyckte att hon såg helt okej ut och att hon skötte sig bra. Sedan gör det väl lite att Veronica rider henne väldigt bra och att de ser ut att trivas ihop.

Efter ridningen svampade vi av Berta och gjorde allt klart för kvällen. På grund av att hon var så spänd (i stallet-inte i ridhuset konstigt nog) så svettades hon en hel del under dagen och jag försökte få i henne vatten på alla sätt, men det var svårt. Jag försökte med betfor, bytte vatten flera gånger så det skulle vara fräscht men det var svårt. Hon ville inte äta eller dricka.


På kvällen åkte vi hem till Anna-Lena och sov där. Hon har nyss köpt hus och det var jättefint. Det var ett stort hus som såg väldigt fräscht ut samt ett stall med plats för sju hästar tror jag det var. Det var utrymmen överallt verkade det som. Där åt vi sedan i alla fall en god middag och tittade på det som var filmat från dagen.

Av Camilla Edlund - 5 mars 2008 10:03

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards