Alla inlägg under januari 2009

Av Camilla Edlund - 14 januari 2009 06:57

I dag har det varit fullt upp på jobbet så när jag kom hem var jag hur trött som helst. Tyvärr fanns ingen tid för att vila utan jag gav mig ut till stallet vid halv sex för att rida. Jag skulle nämligen få besök klockan sju och då skulle jag ha hunnit rida innan dess.


Det gick bra att rida i alla fall, men Berta var trög. Det gick segt alldeles hemskt. Red i tjugo minuter ungefär innan jag gick in och gjorde kväll.


Min bekant kom vid sju som överenskommet och hon satt kvar här till klockan var över nio. Vi hade hemskt mycket att diskutera. Kul kväll blev  det i alla fall.

Av Camilla Edlund - 13 januari 2009 20:29

Dagen blev lite kaosartad eftersom Veronica ringde och sa att det var en hund lös vid stallet och att hästarna var lösa. Jag avslutade det jag höll på med (på tisdagar har jag mötestid på eftermiddagen) och gav mig i väg till stallet.

Väl där visade det sig att det var fåren som varit lösa och hade blivit jagade av hunden. Fårhagen var trasig och några av fåren var bitna.


På kvällen tog vi gemensamt hand om skadorna både på fåren och hagen. Det blev ganska bra, men det tog ju lite tid så det blev ingen ridning.


Hästarna hade i alla fall stått i hagen medan dramat utspelade sig. Ingen av dem var skadade på något sätt.

Av Camilla Edlund - 12 januari 2009 18:18

I ren ilska över att ingenting blir gjort i huset om inte jag gör det så tog jag och skrev en "att göra" lista till Ulf i går kväll. Lysröret i köket hade varit trasigt sedan före jul. Kartonger sedan Ikearesan stod och tog plats över allt i huset. Grus måste hämtas nu när det ska bli blida och lister som skulle ha satts upp för drygt två år (?) sedan behöver bli uppsatta. Jag hyste dock inte stort hopp om att något skulle bli gjort inom en snar framtid. Men då hade jag i alla fall påminnt Ulf och kunde svära mig fri från allt ansvar (samt komma med träffande pikar så fort tillfälle ges).

Döm om min förvåning när jag kommer hem och det är en hel del saker som är gjorda! Nu ser jag något i köket! Det finns lite mer än bara ledljus vilket som nästan var fallet tidigare. Kartongerna var borta så det var tomt i hallen, så när som på Joakims saker som han flyttat ut ur sitt rum för att kunna tapetsera om. Hallelulja. Det sker mirakel... Att Ulf dessutom tagit och köpt en ny tvättmaskin och hunnit installera den innan han åkte på jobbet vid två var verkligen en glad överraskning. Nu går det att tvätta ordentligt. Hurra!


Berta får i alla fall vila i dag. Tråkigt nog fick vi höra att träningen för Eva blev inställd på grund av för hårt underlag i växthuset. Jag önskar att det fanns någon annan plats man kunde träna på (som typ Nordmalings ridhus men det är väl bara vi som har nära dit eller hos Norbergs). Jag hade verkligen sett fram emot den här veckans träningar.

Av Camilla Edlund - 11 januari 2009 16:20

I dag var det betydligt tröttare och frommare hästar. Berta såg seg ut och var sur i boxen när jag sadlade henne.


Veronica och jag hade ställt fram några övningar som Berta skulle få hoppa. Det var övningar från Hippson som Per Dalhgren hade tipsat om och eftersom vi snart ska träna för honom (om inte vädret ställer till det för oss) så passade vi på att träna inför träningen.


Den första övningen var en lydnadsövning där två väldigt låga hinder stod så att man kunde hoppa det som ett stort U. Man hoppade alltså hinder 1 uppåt lade en volt i själva U-böjen och sedan red man an mpt hinder nummer 2. Låter enkelt men kräver en hel del från både häst och ryttare.


Nästa övning var två hinder som stod på 21 meters mellanrum och hade galoppbommar både före och efter varje hinder. Det roliga var att när Veronica hoppade U-övningen så var Berta rätt seg och ovillig men så fort de vände upp mot den här hinderkombinationen så blev det sprutt på Berta och hon nästan kastade sig mot hindret. Det såg för hejjigt ut. Berta blev skitglad och bara la iväg och Veronica helt förvånad ovanpå. Men det ordnade sig i alla fall och de fick några fina språng. Berta blev lite lat och lyfte inte på benen riktigt vid något tillfälle så då drog hon med sig hea oxern som vi hade ställt upp. Påminn henne om att hon ska hoppa och smäll till henne med spöt sa jag och efter Veronica gjort det så hoppade Berta som tusan. Då flög hon höööögt över hindret.


Vi avslutade dagen med att hoppa U-övningen en gång till och försöka få Berta att landa i höger galopp. Det gäller att känna till alla trix och här måste man låsa vänster bog genom att ställa henne åt vänster innan avstampet. Då är hon tvungen att föra fram höger bog och landa i rätt galopp.


Sedan hoppade Veronica Amie också. Det gick skitbra direkt. Det var lugnt och fint. Inga speciella incidenter alls.


Packade hö och bar vatten efter det. Sedan var jag helt slut. Det tar på att plumsa på i snö på lägdan när man bär fram och bär bort hindermaterial. Fy fanken. Det var värsta work out-passet.

Av Camilla Edlund - 11 januari 2009 16:19

Av Camilla Edlund - 10 januari 2009 15:30

Jag trodde den pigga perioden var över för Berta. Jag hade en aningens fel.. eller ska man säga att jag var missunderrättad? I dag skulle Veronica och jag rida ut på en skogstur var det tänkt. När vi går ut i hagen för att hämta hästarna blir det hejsan svejsan och vi har två hästar som galopperar runt bland stock och sten - och det var Berta som var i spetsen. Hon bockade, sparkade bakut och hoppade över diken och stenar som ett tok. Jag är glad att jag inte ska rida den där, sa Veronica. Hmmm, svarade jag.


Men det gick ganska bra när vi väl kom i väg. Båda hästarna var snälla och trevliga och det var bara lite fjant på hemvägen. Berta fick helt plötsligt för sig att hoppa rakt upp och sparka bakut precis när vi höll på att trava. Oh, skrek jag och skrämde Amie och Veronica men det blev inget mer än det där skuttet. Det var länge sedan det blev en skogstur med båda hästarna så de tyckte väl att det var hur kul som helst.


Nu har vi flyttat en till bal ute i hagen och öppnat den. Det gick bra, men det tar lite tid. Nu är jag iskall på låren och om fingrarna. Ska hoppa ner i ett varmt bad.

Av Camilla Edlund - 9 januari 2009 20:48

Pratade med Veronica i dag och hon sa att hon tittat igenom filmerna som finns på hemsidan där Berta är på träning i Vännäs bland annat. Då var ju jag tvungen att titta på dem jag också och HERREGUD. Tänk det där var bara ett år sedan... Jämför man med filmen från tävlingen på ÖOR så har det skett en stor utveckling och om inte annat på hennes kropp. Hon var lite smalare då och naturligtvis mer omusklad. Nu ser Berta ganska grov ut. Ibland lite åt Belgian Blue-hållet. Det liksom jäser muskler (å fett?) lite överallt. Jag tror hon är lik sin ägare. Jag har fruktansvärt mycket muskler gömt under ett lager...skinn? ;))


Jag red i alla fall Berta på kvällen. Hon var jättetrevlig att rida och när jag klev av så såg jag att hon hade ett lager skum som ett läppstift runt munnen eftersom hon hade sugit på bettet. Jag tror hon trivdes med den där lite enkla basritten vi hade i dag då jag bara tränade start - stopp och tempoväxlingar i trav. Galopperade lite lämpligt.

Jag tror att den "pigga" perioden hon har regelbundet har gått över för den här gången. Det passar ju bra inför nästa veckas träningar.

Av Camilla Edlund - 8 januari 2009 19:29

Jag har fruktansvärt många lösenord att hålla reda på. Det håller på att driva mig till vansinne. Man får inte ha namn på familjemedlemmar och det ska helst vara siffror med. Dessutom ska man inte ha samma lösenord på flera olika ställen. Detta har resulterat att jag har (tror jag) sex-sju olika lösenord jag ska hålla reda på i kombination till olika användarnamn. Utöver detta ha man ju de vanliga koderna till OK, ICA, banken och allt vad det är. Inte undra på att man blir snurrig.


I övrigt så har eleverna haft sin första skoldag i vårt skolområde. Jag har redan gjort mig populär genom att ge alla årskurser olika läxor.


Berta mår bra. Jag släppte ut dem i morse och tog in dem på kvällen. Ska försöka motionera henne någon dag. Det blev inte av i dag på grund av att jag var tvungen att åka hem rätt snabbt eftersom Ulf behövde bilen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards