Alla inlägg under januari 2009

Av Camilla Edlund - 7 januari 2009 21:26

Det var kallt i dag i Björna när jag kom på jobbet på morgonen. Det var hela -23 grader och bilen gnisslade i protest. Jag hade dagen i ära klätt mig i rosa klänning och vita strumpbyxor. Gissa om det var kallt att gå från parkeringen till skolan och sedan vise versa på eftermiddagen. Brr....


Jag har inte gjort något speciellt med hästarna i dag förutom att släppa ut dem på morgonen. De såg trötta ut.


Jag var suuupertrött när jag kom hem från jobbet. Det var full fart redan från början. Jag satt i tre olika möten under dagen i olika ärenden. I morgon bitti är det ett möte som jag har ansvar över men noll koll på. Suck. Det märks att lovet är slut.

Av Camilla Edlund - 6 januari 2009 12:18

Det regnade lite lätt när jag satt i bilen och körde mot stallet i dag vid halv elva. När jag hade tagit in hästarna, sadlat och satt mig upp hade regnet övergått till snöfall - och det snöade inte lite heller. Det vräkte ner.


Jag hade i alla fall dagen till ära satt på Berta gramantyglar. Här skulle krävas koncentration! Det var dags att repetera en och annan sak med Berta. Jag hade även sporrar och långspö till min hjälp.

Berta fortstod ganska fort vad det handlade om så det gick väldigt bra att rida. Det var väldigt samlad och prydlig ridning i dag måste jag säga. Jag kunde räta upp Berta med hjälp av spöt när jag red skänkelvikningar. Då blir det också väldigt mycket jobbigare för henne (att gå rak i skänkelvikning) och hon får jobba igenom bogarna. Jag red inte så länge - ca 25 minuter - men jag krävde ganska mycket i stället. Jag tror jag måste göra om det här någon gång. Det var ganska länge sedan jag red med gramantyglar. De ska inte missbrukas men de är bra när man vill få igenom något utan att "bråka" alltför mycket med hästen.

Av Camilla Edlund - 5 januari 2009 15:51

I dag blev det bestämt att vi skulle byta hästar så Veronica skulle rida Berta och jag skulle rida Amie. Veronica blev lite betänksam när hon såg Berta i hagen som skuttade, bockade och sparkade bakut. Lycka till, sa jag.


Jag hade i alla fall satt upp tre studshinder samt lite cavaletti nere på lägdan. Jag tänkte att dels kunde det vara bra med lite studs nu när Berta är så pigg, men dels så är det bra att träna inför träningen som Berta ska vara med på. Vi ska träna för Eva den 15/1 och 29/1 men det blir även en Per-träning den 17/1. Lite mycket nu alltså, men man ska passa på att fara på träningar.

Berta var i alla fall pigg och lite okoncentrerad sa Veronica. Amie var lite trög. Jag skulle ha haft dressyrspö eller sporrar så jag kom åt henne bättre. Nu segade vi oss runt på lägdan och jag satt och försökte så gott jag kunde att få henne framåt.

Efter ett tag for Veronica och Berta över studsserien. Det gick skitbra direkt. Klockrent. Veronica kom från båda hållen i olika omgångar och det fungerade bra i båda. Det var väl bara att hon konstrade lite när hon kom i höger varv och då blev det världens bakutspark också dessutom. Det skulle hon inte ha gjort för då blev Veronica lite sur och började kräva ännu mer av Berta. Men jag tror Berta tyckte det där var skitkul. Hon såg inte ett dugg trött ut efter de övningarna.


Att det var roligt tyckte nog Amie också för vi bytte hästar och Veronica hoppade upp på Amie och for över studsen. Då var hon minsann inte trög. Då var hon pigg och framåt. Amie fick hoppa över serien ett par tre gånger och Amie var sååå lycklig.

Av Camilla Edlund - 4 januari 2009 17:06

I går kväll blev det inte bättre än att jag började dona på med det vi köpt på Ikea. Vi hade sagt att vi skulle packa upp sakerna och sätta upp gardinerna på söndag (i dag alltså) men när jag såg de sorgliga påsarna ligga där i hallen alldeles övergivna så var jag ju tvungen att göra en insats.


Ner med alla julgardiner och svosch iväg med allt julpynt och skit. Upp åkte de fina nya turkosa gardinerna jag köpt i allrummet. Till det hade jag köpt in "Anno Sanela" som jag klippte till och gjorde panelgardiner av. Snyggt.

I tv-rummet blev det lila gardiner med rosa panelgardiner framför. Ser ganska vårigt ut. Men det turkosa och det bruna ute i allrummet är jag mest nöjd med.


Hur som helst. Eftersom jag gjorde det där i går så var jag fruktansvärt trött i dag. Så trött, att jag efter jag släppt ut hästarna på morgonen, la mig i sängen och sov till halv tolv. Det kan vara ett personligt rekord.


Åkte ut till hästen vid halv ett och sadlade henne. Berta såg fruktansvärt pigg ut och det var hon också. Jag red ut lite tidigare än Veronica för hon var lite försenad så när Veronica och Amie kommer efter vägen så får Berta en personlig härdsmälta och ska bara till Amie - helst så fort som möjligt. Suck. Det var tur jag hade så jag kunde hålla i mig för vi körde de finare rörelserna i dressyr förunnade Lipizzanare i Wien - typ piruett i luften, trav på stället och ibland i skänkelvikning. Men hon lugnade ner sig när Amie kom närmare. Då hade det i stället tagit slut på energi så när jag skulle galoppera runt på lägdan så var det på världens trögaste häst.

En timma lång blev ridningen i alla fall. Det kändes i låren kan jag säga med tanke på att det var typ -12 grader ute. Men å andra sidan så behövde Berta röra på sig ordentligt. Hon är i tävlingskondition nu och då får man ta att hon blir lite pigg emellanåt.

Av Camilla Edlund - 3 januari 2009 18:57

Jo, det är ju alltid roligt att vara borta men alltid lika skönt att få komma ut och pussa på sin lilla häst och undra om hon hunnit sakna mig? (På ca två dagar).


Den här dagen har vi i alla fall spenderat i Birsta. Det kanske inte framgick av förra inlägget men då var vi bara i Sundsvalls city och shoppade. Bara det tog lååååång tid eftersom Sara och jag susade fram och tillbaka i butikerna utan någon speciell plan. Att Sara var väääldiigt trött i går eftersom hon hade sovit typ två timmar på hela natten gjorde inte saken bättre. Hon höll på att somna stående på Lindex. Suck.


I dag har vi varit piggare. Sara har brännt pengar som om hon hade oändligt av dem. Jag har varit lite mer sparsam. Det blev inte mycket handlat inne på Hööks. Det fanns inte så mycket som jag ville ha.

Ulf och jag har som vanligt tittat på kök. Nu har vi väl åter igen kommit överens om vilket kök vi kan tänka oss köpa. Den här gången är det ett kök i ek (och jag gillar inte ek något vidare, men ett nytt kök är inte att förakta trots att det är i ek). Men vi får väl se hur det går. Det är ännu lååångt ifrån inköpt och vi hinner bli oense en gång till. Badrumsinredning var vi dock rörande överens om direkt båda två. Men vi köpte inget, vi bara tittade. Då är det ju lätt att tycka lika.


Var hemma lämpligt vid halv sex så klockan sex åkte jag ut till Berta och släppte in hästarna. Klappade henne och kliade henne på halsen. Hon såg pigg ut. Hjälp.


Av Camilla Edlund - 2 januari 2009 21:19

Sitter nu på hotellrummet på Scandic i Sundsvall. Dagen har varit bra. Vi passade på att åka in och hälsa på min mormor som bor i Kramfors på vägen ner. Det var roligt. Jag har inte träffat henne på några år nu.


Väl i Sundsvall tog det ett tag innan vi var ute på stan.Det skulle ätas lunch och donas innan det äntligen blev dags för att bränna pengar. Tyvärr fanns det inte mycket som man var jättesugen att köpa. Såg några byxor och någon topp men inte så att man tog galgen och sprang till kassan direkt. I morgon ska vi dammsuga Birsta på butiker. Får se vad de har att erbjuda.


Annars så har vi haft jättekul. Det är verkligen jättemysigt att ha stora barn och kunna prata och skämta med dem. Helst när alla är på bra humör. Dagen avslutades dessutom med Yes man på bion här i samma hus som hotellet. Jag skrattade gott och tycker väl att det var en sådan där feel good film som Jim Carrey brukar göra. Lite lämpligt bra.

Nu ska vi ta några öl i baren och ta det lite lugnt.


Förutom Birsta i morgon så blir det ju hotellfrukost! Det brukar alltid vara bra. Måste nog köra stenhårt med morötter i flera veckor framöver för att komma över de här dagarna. Ha ha ha...

Av Camilla Edlund - 1 januari 2009 17:19

Funderar att gå på bio i Sundsvall på fredag. Ska ev. titta på Yes man.

Av Camilla Edlund - 1 januari 2009 15:45

Finns hur många bra låtar som helst...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards