Alla inlägg under september 2007

Av Camilla Edlund - 23 september 2007 00:34

Jag har i alla fall uppdaterat hemsidan.

http://student.educ.umu.se/~vt01caed/ 

Av Camilla Edlund - 23 september 2007 00:26

Vanligtvis är det Ulf som brukar sitta uppe och vänta på tonåringarna och kolla så att de kommer hem hela och rena (och nyktra), men när han har förmiddags så är det jag som förväntas sitta uppe. Jag absolut hatar det då jag INTE är någon kvällsmänniska alls. Jag vill gå och lägga mig i rimlig tid och sova. Igår blev klockan två innan jag kom i säng och nu sitter jag här och fördriver tiden och väntar.
Visst man ska kunna lita på sina barn men jag vet hur lätt hänt det är att man blir duperad och lurad. Jag har gått på pumpen i alla fall två gånger då jag somnat framför tv'n och det har hänt både det ena och det andra.

Jag sitter och gäspar hela tiden och försöker titta på tv, men det är ju inget intressant att titta på.

Av Camilla Edlund - 22 september 2007 11:43

Nu blommar löken. Idag har jag verkligen tagit i och arbetat här hemma. Jag var väl lite uttråkad och insåg samtidigt att det behövdes göras en insats här hemma. Det såg inte roligt ut på toa och tvätten slog oanade höjdrekord (vi har tvättat men inte packat upp). Det är lika bra att göra det den här helgen eftersom hästen kommer nästa helg så då blir det fullt upp.

Av Camilla Edlund - 21 september 2007 20:16

Nu börjar man längta och planera inför hästens ankomst. Jag ska åka och hämta hö på söndag i alla fall så det är klart. Sedan ska jag väl åka och hämta hem spån någon dag också. Jag tror väl att allt annat finns... kanske att man ska köpa en fodertunna och en säck korn som jag kan ha själv eftersom min häst som jag köpt är väldigt mager och kan nog behöva lite extra korn. Då blir det lättare att hålla koll på hur mycket hon äter och så blir det inte orättvist att Veronica måste sponsra maten till min häst.


Det ska bli så himla roligt att få börja om och få rå om en egen häst.
För de som undrar så heter hästen "Berta" och är en import från Polen. Hon är en fux med bläs och ljus blond man. Väldigt vacker att se på. Jag tänkte först ändra namnet men när jag såg henne så insåg jag att hon heter Berta. Det liksom passar bra.

Av Camilla Edlund - 19 september 2007 19:20

Tjoho. Jag har reserverat hästen jag var och provred i Sundsvall. Hon kändes så trygg och trevlig så jag tror vi passar bra ihop. Nu ska hon bara gå igenom besiktningen.

Av Camilla Edlund - 19 september 2007 17:12

Åh hej å hå vad tiden går fort. Dagarna bara rinner iväg och man hinner bara hälften av vad man tänkt. Det flyter på bra på jobbet i alla fall och jag har mycket mindre stressiga dagar än vad jag haft tidigare. Det känns skönt.


I och med att vi tar emot lärarkandidater från Umeå universitet så får vi en ersättning från dem. Denna ersättning måste man använda till vidareutbildning eller kurs av något slag och använder man inte pengarna innan årets slut så komemr de att försvinna in i kommunens budget. Man undrar vilket annat företag som ens skulle kunna tänka sig att ta den lön som personalen arbetat ihop och använda upp det... Finns det något sådant företag, man bara undrar? Vi får nämligen inte ta ut den ersättning vi får från universitetet som lön. Då har en arbetskamrat och jag kommit på att vi ska åka till London på vidareutbildning eftersom vi är engelsklärare. Det blir alltså en betald resa till London vecka 44. Det enda vi behöver stå för är maten. Kul. Vi ska ta kort och filma så att vi sedan kan visa eleverna detta.

Av Camilla Edlund - 17 september 2007 06:26

Idag följde Veronica med och tittade på ridlektionen. Det var roligt att ha någon med sig för en gång skull även om de i min grupp är hur trevliga som helst.
Det var dressyr och en massa sitsträning. Vi började som vanligt att rida utan stigbyglar så att vi ska få långa ben och en rak rygg som kommer ner i sadeln. Jag har ju inte så långa ben att komma med, tyvärr, men det kändes bra ändå. Sedan var det trav och indelning i småvolter där vi ökade och minskade volten i trav för att få tag på hästarna. Jag viker mig gärna i midjan när jag rider på volt så jag måste komma upp med inner axel och sitta rakare. Det var väl det som blev dagens vanligaste kommentar (åt mig). Jag konstaterade jag att jag nog måste rida med en korsett så jag absolut inta kan vika mig på mitten.
Nästa övning blev att rida på ått-volt och det gick väl bra och sedan blev det serpentiner med volter in i varje böj. Vi galopperade en del efter det och sedan var lektionen slut. Det kändes bra och hästen jag red på var Rajman och han och jag trivs ganska bra ihop.

Av Camilla Edlund - 16 september 2007 17:16

Nu ska det stötas och blötas och tänkas och funderas på om jag ska köpa hästen jag var och provred eller inte. Det jag känner är väl att jag skulle ha haft med mig en person som kan hästar lite mer och kan bedömma temperament och exeteriör. Jag tror jag ska ringa och fundera med försäljaren om jag kan komma dit en gång till, kanske redan nu i helgen och att Veronica i så fall kan följa med. Man ska ju förhoppningsvis ha hästen i många år framöver så då vill det till att man tar rätt beslut.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards