Alla inlägg under oktober 2008

Av Camilla Edlund - 19 oktober 2008 18:31

Det var jag som släppte ut hästarna och jag åkte dit på morgonen kvart i sex precis som på en vanlig vardag. Jag var ändå vaken och jag hade legat och lyssnat på regnet som smattrade mot uteplatsen säkert en halvtimme innan jag klev upp. Stor suck.


Veronica och jag möttes i alla fall ute i stallet strax efter elva. Vi ahde bestämt att vi skulle byta hästar idag så Veronica skulle rida Berta. Det är ju hoppträning på torsdag så hon måste ju ha ridit Berta någon gång. Egentligen för att träningen ska vara riktigt givande ska Veronica rida berta lite oftare men det blir liksom att dagarna rinner iväg och sedan poff så är det dags för träning igen.

Hur som helst så ställde vi upp några hinder på lägdan så Veronica ska ha hoppat några skutt i alla fall. Dessutom bestämde vi att jag inte skulle rida Amie eftersom det var så kallt och grinigt. Det behövs ju en medhjälpare på marken som fixar med bommar och då måste man leda en kall och less häst runt medan man försöker lyfta och flytta det som behövs.

Det gick i alla fall väldigt bra för Veronica och rida. Jag kan ju ge lite tips på sådant jag upptäckt så kan hon prova det men det är ju inte säkert att det är det bästa sättet så Veronica måste prova och hitta den stil som passar henne.

Vi hade lagt upp en bana med tre hinder och så några travbommar. Man travade bommarna rakt fram, fortsatte mot ett rättuppstående hinder.  Galopperade sedan i höger galopp i en volt tillbaka. Hoppade över en oxer liksom snett över banan, saktade av och travade över bommarna fast från andra hållet. Fattade vänster galopp och hoppade ett rättuppstående som stod på andra långsidan.

Berta var lite på gång och tyckte att det var roligt. Att ta tillbaka henne och komma i trav över bommarna var inga problem. Det finns en hel del broms i den där hästen nämligen och man behöver bara säga prooo så saktar hon av så hon nästan tvärstannar. Hon är inget ämne för vilda skenturer i alla fall.


När veronica hoppat banan några gånger så gick vi in och då sadlade hon Amie och red lite på henne. Jag fyllde på vatten och började packa höpåsar. Jag öppnade en ny bal för den andra var slut. Tillsammans packade vi 41 påsar innan vi gjorde kväll.


Saras rum är nu klart. Det blev såååå fint. Man kan knappt tro att det är vårt hus. Det är snyggt och ser modernt ut. Inte som någon kvarleva från stenålder som resten av huset.



Av Camilla Edlund - 18 oktober 2008 20:22

Ja, jag jobbar stenhårt på mitt jobb varje dag men det vet i rackarn om jag inte jobbat ännu hårdare i dag.

Åkte ut till hästen strax efter åtta och där mötte jag Veronica som hade mockat och gjort i ordning. Vi tog in och sadlade två mycket pigga hästar. Berta såg ut som en treåring ungefär, sprallig liksom. När vi red ut var hon ganska spänd i början men blev ganska cool och mot slutet blev hon rätt seg. Vi red först ut i skogen och avslutade på Gillis lägda nämligen där jag försökte rida ihop Berta lite och få henne att jobba på ordentligt i galoppen. Det är tråkigt och jobbigt så då blir det rätt segt.


När jag kom hem duschade jag och åkte till Strömsknallen för att köpa nya gardiner och gardinstänger till Saras rum. Sedan blev det en sväng förbi granngården. När vi ändå var där slank vi in på den nya inredningsbutiken bredvid. Där fanns det ett och annat man gärna hade velat ha med sig hem. Vi skyndade vidare till ÖoB och sedan åkte vi hem. Väl hemma fick vi torka väggarna från slipdamm innan det slutligen blev dags att tapetsera. Det var ett drygt arbete men det blev väldigt fint måste jag säga. Till och med Ulf höll med om att det blev snyggt trots att det är svart och grått.

Av Camilla Edlund - 17 oktober 2008 20:18

Det blev att jag red en vända efter vägen på fredagkvällen. Berta var lite skvättig och spänd. Ibland ålade hon sig under mig fram på vägen och ibland gjorde hon en tvärvändning. Suck. Men jag satt som gjuten i sadeln och hetsade inte upp mig utan red med mycket ben framåt. Det gäller att vara lugn, ha mjuka händer och stenhårda skänklar och bara tänka framåt. Berta skulle väl testa mig om jag satt kvar i dag också och det gjorde jag hur bra som helst.

Av Camilla Edlund - 16 oktober 2008 07:04

Stod en stund inne på Saras rum och rev tapeter. Drygt jobb. Sara har gjort nästan allt förarbete själv och det har hon varit jätteduktig på. Hon har rivit och hyvlat och grejat i två dagar nu. Till helgen ska vi tapetsera.


Jag fick in virus i datorn i går. Ulf fick ta och rensa bort det med något virusprogram men det tog hela kvällen så därför blev det ingen tid för mig att sitta och skriva något eller göra något annat arbete. I stället satt jag och bedömde elevarbeten. Drygt.


Jag åkte inte ut till stallet. Det regnade och var kallt och jag bara var tvungen att hjälpa Sara med tapeterna så Ulf kan spackla och slipa på fredag. Men Berta klarar sig nog bra. Jag red ju ganska ordentligt i går efter jag ramlat av.

Av Camilla Edlund - 15 oktober 2008 18:28

Jag fick mig en flygtur från hästen i dag. Det var ju inte så roligt som det låter.

Jag åkte ut till stallet redan före fem för att hinna rida innan det blev alltför skumt ute. Berta är lite skvättig och misstänksam när det blir mörkt och jag vet ju hur det är så jag satsade på att rida så tidigt som möjligt.

Jag red på nedsidan vägen. Travade lite bommar och gjorde volter och tempoökningar på rakt spår. Berta var avslappnad och trevlig. Jag hade ganska ont när jag red eftersom jag hade hjälpt Sara att bära ut möbler från hennes rum så att hon ska kunna börja riva tapeter och när Sara och jag bar ut tv'n så kände jag hur det brände till i höften. Jag hade alltså inte den bästa utgångspunkten. Vi kom galopperande på lägdan och vände runt uppåt där potatislandet varit förut när Berta ser Bim röra sig ute i skogen under en gran. Hon blev rädd och kastade sig framåt och bockade till. Jag hade väl inte bästa balansen eftersom det var en högersväng så jag åkte fram på halsen. Det hade väl varit okej men så blev Berta rädd för mig när jag låg där på halsen så hon kastade sig åt vänster för att komma undan mig och då gled jag ner från hästen och landade på höger knä.

Jag blev arg som ett bi. Kände igenom kroppen om jag brutit något och sedan knatade jag upp till stallet och hämtade Berta eftersom hon sprungit dit. Red sedan ner till lägdan igen och galopperade varv på varv förbi samma ställe där hon blivit skrämd. Jag var inte arg på Berta. Det var inte hennes fel. Hästar blir ju mer lättskrämda när det är skumt ute och det är ju en instinkt att skydda sig om man ser något röra sig i mörkret. Men det kändes himla onödigt.


Lustigt nog är det näst intill ett år sedan jag flög av Berta sist. Det var den femte november i fjol.


Av Camilla Edlund - 14 oktober 2008 20:20

En låt som Sara lyssnar på ganska ofta. Jag har blivit smittad. Det blir ju så när man får höra den om och om igen.


Av Camilla Edlund - 14 oktober 2008 18:59

Ulf har satt på bilen vinterdäck i dag på eftermiddagen. Det var ju bra, men kanske i det senaste laget. Det hade ju varit bra om det blivit gjort i helgen. Nu blev det så sent för mig så jag hann inte rida ut med Berta innan mörkret föll. Men hon får väl ta två dagars vila nu så får jag köra igång igen i morgon.


Ännu en diskussion om husets eventuella renovering (badrummet) resulterade i att Ulf sa att det ska renoveras i badrummet tidigast till hösten nästa år. Jaha. Ett helt år av bråk och tjafs. Kul. Eftersom jag blir uppretad varje dag jag ser eländet så kommer det bli en låååång vinter.


Av Camilla Edlund - 13 oktober 2008 06:04

Åkte och klippte håret efter jobbet. Det skulle jag ha gjort för länge sedan men jag har inte prioriterat det. Det har bara fått växa. Men nu är det gjort i alla fall.

Jag var inte ut till stallet på kvällen. Det var Veronica som åkte det och tog in dem.


Vi har i alla fall fått en luftvärmepump inmonterad i dag. Det blir väl bra får man hoppas. Det var Ulfs idé och det gick före alla andra viktiga investeringar.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards