Alla inlägg under december 2008

Av Camilla Edlund - 27 december 2008 19:05

Det är tävling i morgon. Målet för den tävlingen är att Berta ska hoppa avslappnat i alla fall en klass. Hon blir ju gärna lite spänd först gången på ett nytt ställe så vi får ha ganska låga krav för i morgon.

Jag håller på att putsar och fejar hästens saker inför tävlingen. Det är en del som ska rengöras och fettas in och sådant. Bettet brukar jag rengöra med svinto men i dag slängde jag in det i diskmaskinen och det blev renare än någon annan gång jag putsat upp det. Enkelt. Hällde i en droppe olja i hålen för bettringarna så att de inte ska gnissla. Sådant hatar jag nämligen.


För övrigt så kan jag berätta att jag red Amie lite lätt i dag medan Veronica hoppade Berta. Det såg väldigt fint ut än fast Berta attackerar hindren som en tiger fortfarande. Veronica har hittat rytmen för eftergift i hoppet så det blev väldigt bra språng.

Amie var väldigt sugen på att hoppa men det blev inget av det.

Av Camilla Edlund - 26 december 2008 18:47

Jag skriver ju en del om familjen här på bloggen också även om det är tänkt att vara en blogg om min häst och våra eskapader. Tro det eller ej, men Ulf läser faktiskt inläggen regelbundet. Nu kom han i dag och påstod att han hade huvudrollen i bloggen och att folk surfade in för att läsa om vad han har hittat på. Hmmm... jag vet inte det jag. Som tur är så är Ulf väldigt överseende med det jag skriver och säger mest "du är rolig du". En replik som jag säkert kommer att få höra igen när han läser det här.


Hur som helst, den riktiga huvurollsinnehavaren - Berta - har blivit tvättad i dag. Hon ska ju på tävling på söndag så då behövde hon få en lite renare svans så att vi inte får skämmas. Den har varit ruggit skitig och jag har inte velat vara där och reda ut den för om man drar för mycket i svansen så blir hon sur. Vi passade på att tvätta hela hästen och förhoppningsvis håller renheten i sig till på söndag. Då får Veronica glänsa på en fin häst.

Av Camilla Edlund - 26 december 2008 12:08

Öppnade kylskåpsdörren i morse och det bågnade av rester från julbordet som jag vet att ingen kommer att äta upp. Jag blev less på att se eländet och hämtade en sopsäck och ner i den åkte julskinka, janssons, kalvsylta, massor av sill i olika burkar och allt annat skräp som ingen av oss äter egentligen. Det blev väldigt tomt men fint. Barnen i afrika gråter väl och man får ju dåligt samvete men vad ska jag göra?


Vi tio åkte jag ut till stallet och red Berta. Tog och red en sväng efter vägen. Berta blev jätteglad av att få se något nytt och slippa gå på lägdan men  samtidigt var hon jättesnäll. Det var som att ta en ridtur på Mango ungefär. Lugnt och stillsamt men med en häst som gick och tittade på än det ena och än det andra.

Travade lite på lägdan innan hon fick gå in. Jag tror Berta tyckte att det var en lämplig ridtur. Hon såg nöjd ut när vi gick in.


Av Camilla Edlund - 25 december 2008 20:33

Åkte och släppte ut hästarna klockan sex på morgonen. De var trötta och hade inte dyngt ner så mycket i boxen så det var enkelt att mocka och göra klart. Åkte hem sedan och la mig och sov en stund till. Vaknade med världens huvudvärk och det kan inte bero på gårdagens fröjder för jag drack endast en öl, en cider och lite likör till kaffet eftersom jag visste att jag skulle åka och släppa ut hästarna. Måste vara en förkylning eller något som kommer smygande. Det kanske är Ulfs förkylning som han näst intill blivit dödssjuk av? Stackars mig i så fall för som han har klagat så måste det vara en grym sjukdom.


Åkte ut till stallet på kvällen efter en hel dags degande framför tvn. Man får skämmas för vad lite man gjort men jag har i alla fall hunnit titta på inspelningen från vännäs när Jump club tour var där. Gud så bra. 

Jag bar i alla fall in vatten och packade lite hö i stallet innan jag åkte hem igen och drog ut Sara på en promenad runt Husum. Det var så friskt och härligt att vara ute så det var riktigt skönt med en promenad om man bortser från att jag haltade runt hela slingan. Man borde promenera oftare.

Av Camilla Edlund - 25 december 2008 07:36

Hittade en nystartad sida med häst-tv. Lite kul.


http://www.horsehero.com/

Av Camilla Edlund - 24 december 2008 21:53

Så var det då jul igen. På morgonen åkte jag ut till stallet klockan åtta på morgonen. Veronica och jag skulle ge hästarna sin jultårta samt hoppa lite med Berta var det tänkt.

Vi började med hoppningen. Berta var på hugget och attackerade hindren som en tiger. Vid något tillfälle fick hon med sig bommen och rev och det gillade hon inte så då blev det fart. Tänk om hon kunde ta med sig lite av den farten på tävlig, då jämarns...

Efter hoppningen gick vi in och gjorde jultårtor till hästarna som vi gav dem i hagen. Det uppskattades väldigt. Tyvärr kunde jag inte fotografera tårtätande i år eftersom Sara hade tagit kameran.

Vi bytte julklappar och jag fick en jättefin bok om ridning samt Veronicas hemmagjorda film från kursen i Vännäs som jag hade tänkt åka på.


Efter det åkte jag hem och började fixa med maten. Jag hade förberett gasnka mycket men det fanns ändå lite småsaker som skulle göras som att skala potatis och vispa grädde och sånt. Ulf spelade WoW och jag fick säga till honom att han fick välja mellan att städa toaletterna eller laga maten för jag tänkte inte göra båda. Det är väl jäkligt läskigt om man städar toaletterna och sedan går och petar med lax och sådant. Nej, fy... sånt gör jag inte. Då ska man ha möjlighet att sprita händer och byta kläder mellan.

Ulf blev sur och tyckte att jag kunde ha städat där innan men jag tycker att det är det viktigaste stället man vill ha städat absolut så nära inpå när gästerna kommer. Det duger inte om man städar toan typ tre dagar innan man får besök tycker jag för då är det ju likt förbaskat ostädat där.


Vid halv två kom våra gäster. Jag hade lagt mig på sängen för att vila för jag var så himla trött och hade ont i huvudet. Hann dock inte få så mycket vila utan det var bara att sätta igång.


Vi hade i alla fall jättetrevligt. Vissa saker som jag tillagat var gott men andra var inte så gott som jag tänkt mig. Kolatårtan till efterrätt var en succe men Janssons lyckades jag få ganska torr, hur det nu gick till.


Efter mat och kaffe delade vi ut presenterna och sedan blev det allmänt surr. Kvällen slutade lite abrupt då Ulf fick för sig att han ville se "Tomten är far till alla barnen" och vi andra ville sitta och prata. Han blev sur och gick och lade sig i sängen för att se på filmen på tvn som vi har där och då åkte naturligtvis alla hem eftersom det blev lite konstig stämning. Det var då märkligt att en film vi har hemma på dvd kan vara så himla viktig precis på julafton. Suck. Kan man inte titta på den de andra dagarna de gått på tv eller möjligtvis titta på den senare på kvällen när gästerna åkt hem?


Sara och jag tittade i alla fall på Svensson Svensson och skrattade gott. Pappa Svensson är väldigt lik och principfast som en viss annan oss närstående person som vi känner. Ska det vara Scooby Doo på julafton eller?

Av Camilla Edlund - 23 december 2008 20:54

Åkte ut tills tallet mitt på dagen. Det blåste en hel del så Berta var lite på tårna. Barnbarnen var och hälsade på hos de som äger stallet och de hade åkte pulka och bob i backen  så Berta var hemskt misstänksam och sprang och kollade mot vägen hela tiden om det skulle komma något åkande. Jag hade alltså det jag gjorde.

Red fram lite lätt innan jag hoppade Berta ett par språng. Det kändes bra och vi hade bra flyt men så rev Berta i ett lite slarvigt hopp så då var det bara att göra något annat. Passade på att rida öppna efter långsidorna och det gick fantastiskt bra. Flöt på riktigt bra tycker jag även om bakdelen sladdar lite i vänster varv.


Förutom ridning så har jag lagat mat hela dagen. Vi ska ju ha besök och vi har lovat att försöka hålla det enkelt. Men hur enkelt är det att ha ett enkelt julbord för 11 pers? Det är svårt att beräkna hur mycket folk kommer att stoppa i sig och inte vill man hålla på att spara maten heller eftersom det är lätt att det blir dåligt.

Farsan har dessutom hunnit med att bli dålig av maten från ett julbord han åt härom veckan, så han ville ha så LITE saker från julbordet som möjligt och helst någon annan mat. Hmmm.

Därför har jag stått och lagat mat hela dagen. Jag har gjort en västerbottenspaj, en skaldjurspaj, vanlig skinka, köttbullar, janssons, kolatårta, knäck och allt vad det var. Förutom det har vi köpt färdiglagat där det bara är att öppna en burk, men det är ju gott med hemlagad mat och är det någon gång man kan satsa på hemlagat är det väl jul.


Själv mår jag lite illa efter all matlagning. Det blir så när man står i matos hela dagen. Det är därför jag gör all mat i dag. Då kan jag kanske njuta av det i morgon.


God Jul på er!

Av Camilla Edlund - 22 december 2008 12:39

Nu har hovslagaren varit här så hästarna är nyskodda och fina. Hovslagaren skulle komma vid halv elva så jag var där i god tid innan för att packa hö och greja på lite. Tjugo i tio tog jag in hästarna så jag skulle hinna rida Berta ordentligt innan men döm om min förvåning när hovis dök upp tio i tio. Hmmm. Då stod Berta precis färdigsadlad. Hovis sa att det gick bra ändå och att jag kunde rida ut. Jag var lite tveksam men slängde mig upp i sadeln och red en stund på lägdan. Red dock bara en liten stund eftersom jag inte visste hur det var med Amie inne i stallet. Ibland är hon jättesnäll men ibland kan hon vara lite stökig när Berta är ute. För att vara på den säkra sidan red jag på lite snabbt och gick in. Döm om min förvåning när jag öppnade dörren och där stod Amie hur lugnt och snällt som helst. Hmmm, då hade jag skyndat mig i onödan. Skit.


Som grädde på moset så visade det sig att Berta hade trampat av sig en baksko när jag red nere på lägdan. Skit. Men annars så var de snälla och skötsamma.


Bar in vatten och grejade på lite snabbt innan jag åkte hem. Nu ska vi till stan och handla inför julen (igen). Vi blev lite fler än vi tänkt från början så det blir en vända till på bolaget för att få snapstilldelningen att räcka.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards