Alla inlägg under december 2008

Av Camilla Edlund - 5 december 2008 19:08

Joakims dator har lagt av och vägrar starta. Som en direkt följd av det så sitter jag här och skriver på den bärbara dator vi har framför tvn.  Lite obekvämt är det eftersom alla länkar och min mail finns på min dator, men jag ska inte klaga. Det kunde varit värre.


Hur som helst så var jag ut till stallet i kväll och tog in hästarna. Jag hade köpt nytt kraftfoder som jag bar in. På Granngården så hittade jag dessutom fleectäcken på 70% rea så jag hade köpt ett sådant också som jag bar in.


Eftersom det blivit lite sporadiskt med ridningen nu den här veckan så låter jag Berta få sin vintervila nu. Hon ska väl inte stå helt och hållet. Jag ska väl kanske leda henne efter vägen på promenader och sådant men någon egentlig ridning ska jag låta henne vara utan ett tag. Det kände så himla bra sist jag red så det blev ett bra avslut.

Att jag är less och totalt utan inspiration kan ha med saken att göra.


Lustigt nog så stänger Joakims dator av sig bara så där helt plötsligt. Precis på samma sätt som Ulfs dator gjorde. Lustigt. Det måste bero på utslitning. Tänk alla timmar de sitter och spelar och spelar....

Av Camilla Edlund - 4 december 2008 12:08

Jaha, då har jag varit och ridit Berta. Det var lite jobbigt när jag skulle hämta hästarna i hagen för de stod längst ner längst bort. Det blev till att gå över stock och sten för att sedan ge dem en morot och ta med dem upp mot stallet. Tråkigt nog hade jag inte knäppt fast dem utan de följde med mig snällt ändå - till vi kom ganska nära stallet. Då blev de misstänksamma, tvärstannade och sedan såg jag bara bakändarna på hästarna när de glatt galopperade neröver genom skogen igen. Suck.

När jag hämtade dem den här gången knäppte jag fast grimskaftet på Amie och höll hårt i det.


Berta var skitsur i boxen. Allting var besvärligt och jag var jobbig tyckte hon. Då blev jag lite fundersam hur det skulle gå att rida så jag smällde på mig sporrarna precis innan vi gick ut. Det var nog ganska tur att jag gjorde det för det var tungt att rida på lägdan bakom huset. Snön var tung men ändå hyfsat djup trots regnet så det var inte alldeles enkelt.

Men jag red på ändå. Red serpentiner mellan konerna som stod kvar. Hoppade sedan hindret som Veronica satt upp (men jag hade lagt det som ett litet kryss) ett par varv och sedan styrde jag ut Berta i snön där ingen gått och där det inte var upptrampat alls. Herregud vilken häst jag satt på. Berta var tvungen att lyfta ganska mycket på benen och eftersom jag hade sporrar på mig så kunde jag klämma fram henne så hon gick jättefint och arbetade med hela kroppen. Jag hade en tjock svällande hals framför mig och Berta jobbade rytmiskt med kroppen så jag gungade fram. Vilken upplevelse. Det kändes helt otroligt. Vilken ridtur!

Av Camilla Edlund - 4 december 2008 09:02

Eftersom jag har lyckats samla ihop så mycket komp så tog jag kompledigt i dag. Det avr meningen att jag skulle utnytja den tiden till att åka upp till Vännäs på hoppträning men så visade det sig att den lediga träningsplatsen som fanns hade blivit tagen.

Jag min klant hade ju inte kunna bestämma mig för om jag skulle åka eller inte så tiden hade lite runnit iväg. Men jag var optimisktisk för jag trodde att det skulle finnas lediga platser. Det finns det alltid. Hästar blir halta och folk blir förkylda till höger och vänster så det fanns hopp om att någon skulle behöva ställa in. Tyvär så blev det inte så och nu sitter jag här på min komplediga dag och såsar. Jag ska väl ut till stallet och rida en sväng i alla fall.

Av Camilla Edlund - 3 december 2008 08:56

I dag fick jag sms av Veronica. Hon hade råkat skära sig i tummen när hon var ute i stallet på morgonen. Stackars henne och hon är så känslig för sår och sådant så hon hade inte hunnit göra hela stallet klart.

Alltså åkte jag ut på kvällen och gjorde färdigt det som inte var gjort. Det var inte så himla mycket, men lite tid tog det ju. Dessutom hade det regnat hela dagen så jag gick ut i hagen och skottade upp hö i två högar på var sin sida om hagen. Nu kan han komma med en ny bal och ställa den i mitten där den andra balen stått. Det hö jag skottade undan var blött och eländigt och dessutom har hästarna trampat på det och dragit ut det i olika omgångar så jag gissar att de inte är så förtjusta i det.


Regnet pissade ner från himlan under tiden då jag stod och flyttade hö så jag blev dyblöt. Jag hade tänkt tömköra Berta men jag for hem och torkade kläderna i stället. Jag var ruggigt blöt.

Av Camilla Edlund - 2 december 2008 08:53

Anledningen till att jag har så svårt att skriva varje dag på bloggen nu är att jag har så förbenat mycket att göra på kvällarna. I dag blev det en tur ut till hästarna, en massa rättning, hjälpa Sara med läxorna och plugga inför prov, samt ett telefonsamtal till en arbetskamrat om en fundering runt jobbet. Poff - så var hela kvällen borta. Jag såg inte ens en enda minut på tv.

Av Camilla Edlund - 1 december 2008 08:46

Full fart direkt i december. I dag följde jag med niorna till ungdomsmottagningen i stan. Efter det susade jag upp till Långviksomon där det var julbord på Jollen tillsammans med arbetskamraterna. Det var riktigt trevligt. Jag är inte så himla för julmat så jag åt lite lämpligt bara av allt.

Jag hade i alla fall fått en lite lapp (hemlig) där jag skulle utföra ett uppdrag. Det uppdraget bestod av att jag skulle berömma mat som inte fanns på julbordet. Jag satt och berömde den goda kycklingen, sedan den goda potatisgratängen och slutligen vid efterrrätten berömde jag de goda kanelbullarna. Det lustiga var att alla "köpte" mina kommentarer om maten och trodde att jag ironisk. Det var bara de som delat ut lappen som nästan inte kunde hålla sig för skratt. Man funderar ju vad arbetskamraterna tror om en då de tycker att sådana udda kommentarer är helt lik mig och inget ovanligt.


Sedan åkte jag hem och var hemma vid halv åtta. jag tittade på Design Simon och Tomas och sedan satte jag mig och gjorde PIM-uppgift 3. Allt på en enda kväll. Det tog väl två och en halv timme eller så.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards