Alla inlägg under mars 2009

Av Camilla Edlund - 8 mars 2009 14:26

I dag red jag båda hästarna igen. Veronica kunde inte komma ut till stallet så då blev jag ensam där. Funderade länge hemma hur jag skulle lägga upp veckan och det var ju lagom kul väder att rida i - snö och blåst.


Jag började i alla fall med Amie. Det var av helt själviska skäl jag red henne och anledningen var att jag hade tänkt att få Berta reagera och lyssna på hjälperna lite bättre/snabbare och då tränade jag först på Amie som jag vet är snabb i reaktionen. Efter lite framridning satt jag alltså i gång med att göra olika tempoökningar och växlade ganska snabbt mellan olika gångarter. Det var sju steg skritt, sju steg trav, sju steg skritt, galopp och skritt igen. Lade en massa volter också hela tiden så att de inte skulle veta vad som skulle hända härnäst. Amie blev lite kastig med huvudet så där som hon kan bli när hon tycker att det är tråkigt. Berta blev lite på tårna och när jag fattade galopp från skritt så gjorde hon det väldigt bra men då blev det svårare att komma tillbaka istället.


Nu har jag värsta träningsvärken i ryggen och magmusklerna. Det tog på lite med de där övningarna. Helt slut blev jag dessutom, det märks att man inte rider så som man borde. Jag tror jag har fuskat, borde rida så här varje gång.

Av Camilla Edlund - 7 mars 2009 15:49

Jag är helt dagvill. Det är lördag men det känns som söndag så jag blir alltid så förvånad hela tiden över att det "bara" är lördag.


Jag skullle rida båda hästarna i dag så jag var ute i stallet vid halv tio. Jag red Amie först. Det ante mig att hon skulle bli ganska svettig och då är det bra om hon får stanna inne och svettas klart innan man släpper ut henne. Hur som helst. Jag sadlade Amie med Bertas grejer för jag var för lat för att dra fram båda sadlarna. Red sedan ut på vår lilla ridbana. Amie var pigg och glad och efter lite framridning fick hon börja jobba. Red lite skänkelvikning och fattade sedan galopp, saktade av till trav, skänkelvikning och galoppfattning igen. Det tycker hon är kul så hon blev ganska på gång. Red lite serpentiner, där tycker jag att hon är lite osmidig och hon gillar det inget vidare heller så det fick hon kämpa på med. Gick tillbaka till skänkelvikningsövningen och galopperade en del innan hon fick gå lång och låg i alla gångarter och sedan avslutade jag. Amie var alldeles skummig stackaren, men det var ju ganska varmt ute också och hon har ganska mycket päls.


Sedan var det dags att rida Berta. Hon var också pigg och planen var att vi skulle skritta ut i skogen på en lämplig promenad så här dagen efter träning. Berta gick en stor krok förbi ingången till vår ridplan. Hon ville inte alls dit och hon blev jätteglad över att det blev en skogstur. Vi fick en lugn och trevlig tur. Såg ganska många älgspår som såg färska ut så då satt jag och pratade högt med Berta hela vägen i skogen. Stackars Berta tycker nog man är galen.


Åkte hem strax före tolv. Jag hade väl ridit hästarna i 30-40 minuter var - ganska lagom. Kände mig nöjd när jag åkte hem.

Av Camilla Edlund - 6 mars 2009 19:20

I dag hoppade vi i första gruppen direkt på morgonen. Mina penicillintabletter hade äntligen börja göra sitt jobb så det värkte inte så mycket i käken i dag, men då blev jag oändligt trött i stället.


I dag var det som sagt banhoppning. Berta fick komma på de lite lägre höjderna (ca 80-100cm) medan de andra hoppade en bra bit högre. Berta såg pigg ut, mycket piggare än gårdagen så det fanns lite sprutt på henne. Hon kom lite nära hindren och Erik tycker att vi ska åka hem och träna på låga hinder som vi hoppar på ofta och gör så att hon börjar våga hoppa lite längre ifrån. Han fick Veronica och Berta till att hoppa hindren i ganska bra fart med fint flyt över hindren.

 Angående att krypa nära in i hindret så tror jag att det är det dåliga underlaget i växthuset som spökar och som har gett Berta lite dåliga erfarenheter. Förut har Berta inte alls haft problem med att gå av stort (eller mer normalt) och hon kröp inte in i hindren som hon gör nu. Inte vad jag kommer i håg i alla fall. Måste titta på filmerna från förra årets hoppningar.


I övrigt så fick vi veta igen att Berta måste slimma ner sig, träna på småhinder och få upp orken.

Av Camilla Edlund - 5 mars 2009 19:06

I dag var det dags att åka iväg på hoppträning i Vännäs. Jag hade tänkt ta det lugnt och fixa i stallet så att allt var klart där, men i stället fick jag ringa till tandläkaren eftersom jag har ont i käkbenet där jag håller på att rotfylla. Det blev likadant förra gången så jag visste att det var bara till att få penicillin och se glad ut, men man ska ju ringa och hämta ut det från apoteket också. Dessutom skulle jag ringa ortopedtekniska på deras telefontid och få en tid när jag kan komma dit. Jag fick en tid i APRIL - så lång väntetid är det där. Förutom det lagade jag mat som man kunde ta med sig och jag lagade så pass mycket så familjen kunde äta det hemma också medan jag var borta.


Vi kom i alla fall iväg vid två så vi var ute i god tid. Vi var framme vid fyrasnåret och kunde titta på gruppen innan också. Berta betedde sig väldigt världsvant i alla fall när hon kom fram och det gick så bra allting. Det var väl bara när de red inne i ridhuset man kunde märka att hon var lite spänd eftersom det var lääänge sedan hon var där sist.


Hoppningen gick ganska bra. Det var mest markarbetshoppning och lite gymnastik/styrkeövningar. Det märks att Berta inte är så där jättevältränad för hon blir lite mjuk efter ett tag. Veronica försökte spara på krutet och lät henne vila så fort tillfälle gavs, men då blir hon lite ofokuserad i stället och glömmer bort att hoppa. Man ser på filmerna jag lagt ut att hon far förbi hindret ett par gånger men det är INTE för att hon är tittig, nej hon går bara i andra tankar och sedan vips är det ett hinder där som hon förväntas hoppa över och då blir det lite stopp.


Men det gick bra i alla fall och Berta såg positiv ut. Vi fick lite kommentarer på att hon måste banta ganska mycket om hon ska orka hoppa. Hmm...Ja, det var väl den lilla detaljen då... 

Av Camilla Edlund - 4 mars 2009 13:53

I dag blev det en skogstur med Berta. Hon var lite pigg och sprättig och då håller man sig för skratt förstås. Ena sekunden är man på väg ut i skogen för att en nanosekund senare vara på väg hem igen helt ofrivilligt. Då gäller det att vara bestämd och genomföra exakt det man tänkt sig och vända på det stället man tänkt ut innan annars är man körd. Berta gjorde tre fina piruettvändingar i fin kaststil på vägen ut i skogen. Det är tur man är rutinerad nog så man sitter kvar.


Det roliga är att Berta är pigg och på gång. Det känns ju bra inför träningen i morgon men man kunde önska att det pigga blev framåtbjudning i stället för extrem bakåtbjudning (ha ha ha). Men med några hinder på banan så kanske det blir fart på tanten.


Jag ahr varit till läkaren (en ny) och det resulterade i en ny röntgen, ett besök på ortopedkliniken där jag ska få prova ut formpassade skor som är olika höga eftersom det visade sig att det skiljer 3cm mellan höger och vänster ben. Det är inte undra på att man går och haltar med en sådan skillnad på benen. Det är ungefär som att gå med ena benet på trottoaren och den andra nere i rännsten så som man gjorde när man var liten. Tänk - 3 cm. Och så blev jag strängt beordrad att gå till sjukgymnasten. Hmmm... Jag gillar inte sånt skit.

Av Camilla Edlund - 3 mars 2009 14:41

Grattis Sara många kramar från mamma!


I kväll ska själva födelsedagsbarnet åka på konsert och då passar Ulf och jag på att titta på bio. Vi har varsin biljett till "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson. Jag läste den boken låååångt före hypen kom och jag älskar hela serien. Jag hoppas att jag inte blir alltför besviken på filmen men rollistan ser bra ut och personerna ser inte helt olik ut den bild man gjort tisg i huvudet och det är inte så ofta svensk film lyckas med det.


Av Camilla Edlund - 2 mars 2009 21:20

Sara fyller 16 år i morgon så i dag blev det till att börja med en massa förberedelser. Städade under dagen samt att jag var till affären och köpte tårtgrejer. Det är lite svårt att beräkna bara hur mycket det kommer att gå åt och jag vill INTE att det ska finnas något kvar till dagen efter. Det är det värsta jag vet.


Berta har fått vila i dag. Jag var dock ut till stallet mitt på dagen i snöyran för att se hur hon hade det. Det är ju typiskt att det ska bli sådant här väder när man just har klippt. Tog in Berta och satte på henne en hemgjord halsvärmare trots att det bara är klippt lite längst ner på halsen. Men jag tyckte vädret såg ruggigt ut och Berta såg jättehejjig ut i den hemfixade grejen jag gjort. Det såg ut som en gigantisk halsduk. Den satt  bra i alla fall och när jag tog in Berta på kvällen sedan så satt den kvar. Tur att det bara var nollgradigt ute i alla fall.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards