Alla inlägg under juni 2008

Av Camilla Edlund - 5 juni 2008 16:51

Ja, så här såg hoppningen ut.

Av Camilla Edlund - 5 juni 2008 16:49

Jag har fått veta att det är flera som inte lyckas se mina filmer som jag har på hemsidan. Därför lade jag ut dem på youtube så kan de göra ett försök där.

Här kommer dressyren.

Av Camilla Edlund - 5 juni 2008 15:50

Det är över trettio grader varm i dag. Får vi all sommarvärme redan nu eller?

Skolavslutningen var i alla fall kort och intensiv som vanligt. Jag smälte nästan bort i värmen trots väldigt tunna kläder. Det är egentligen lustigt att man blivit lärare för jag gillar inte skolavslutningar något vidare. Jag är så himla dålig på att säga hej då och jag gillar inte kramar.


Efter eleverna åkt så hade vi anställda samlat ihop pengar till en liten lunch. Förut bjöd kommunen på kaffe och tårta men det är numera struket så man får bekosta allt själv. Det var väldigt trevligt att samlas i all fall och maten var väldigt god.


Väl hemma så åkte jag på mopeden och släppte över hästarna från vinterhagen till gräslägdan. Det var otroligt varmt i vinterhagen. Det finns ju många träd där och det är bra med skugga men samtidigt så står luften helt stilla där utan en vindpust. Hästarna var glada över att få gå till gräslägdan och äta en stund. Det blåste lite mer där också som tur var.

På väg hem stannade mopeden vid e4. Det var bara att börja dra den hem. Jag höll på att avlida i värmen, men som tur var kom Lennart och han åkte och hämtade släpvagnen så vi kunde köra hem mopeden. Vilket träningspass.


Av Camilla Edlund - 4 juni 2008 19:57

Det är helt otroligt vad varmt det är nu redan. Solen bara gassar och backen är kruttorr.

På skolan har vi städat och fejat och när det var klart spelade vi volleyboll ute på vår bana och åt isglass. Gud vilken härlig dag!

När jag kom hem hade jag lite panik för jag hade inga kläder till avslutningen i morgon. Jag susade till en lokal klädbutik här i byn och hittade rätt och slätt ingenting som jag ville ha så jag tog bilen och åkte till Strömsknallen. Där hittade jag en svart och vit klänning som jag köpte (den var som tur var billig).


Därefter var det dags att åka ut till stallet. Jag släppte ut hästarna på lägdan jag stängde in i går och där fick de beta en halvtimme medan jag fyllde på vatten i stallet och ute i hagen. Amie hade rullat sig så hon var vackert dammig med gräsfläckar när jag skulle hämta in dem. Både Amie och Berta lät sig snällt infångas så jag kunde leda upp dem till stallet. Det var en hel del insekter susande runt dem så jag tror de var ganska nöjda över att få gå in.

Av Camilla Edlund - 3 juni 2008 21:27

Jag red ut efter vägen med Berta i kväll. Det blev en helt underbar tur i lagom takt bort mot Skillingvägskälet och tillbaka. Berta var lugn och trevlig att rida. Hur kul det än är med hoppning och dressyr så är det ändå de här mysiga stunderna som gör det värt allt jobb.

Före jag red ut så pratade jag lite med Kurt och Engla om hur man kunde stänga hage till hästarna. Jag fick lite inspiration av det och när jag ridit så gick jag ner på lägdan och slog upp några stolpar och vips så blev det en hage med stängsel och allt (inte så stor). Det är för torrt för att de ska kunna gå där någon längre tid men nu finns det i alla fall en hage man kan släppa över dem ett par timmar ifall det skulle behövas. Kommer Anna-Lena ner till Ö-vik på hoppningen den 14-15:e juni så kan det kanske vara bra med en extrahage som man endera kan släppa ihop hästarna på eller ha att ställa någon av hästarna i.

Man får hoppas att det kommer regn snart. Det som kom häromdagen var försvinnande lite.

Av Camilla Edlund - 2 juni 2008 21:08

Jobbade hela dagen. Var på föräldramöte på kvällen för blivande åk 7. Jag var representant för lärarna.

På kvällen åkte jag förbi stallet och hämtade upp några hästskor som vi ska ha på skolan i morgon på några tävlingar. Jag ska vara ansvarig över "kasta hästsko". Det har jag inte spelat på typ 30 år så jag har väldigt liten aning om hur det går till. Ska kolla internet om det finns några hemgjorda regler någonstans.

Av Camilla Edlund - 1 juni 2008 18:47

Idag var det dagen D. Det var dags för första omgången av Nolaskogscupen. Första tävlingen var vid Höbynsjön och det är alltid trevligt att åka dit och tävla. Lämpligt stort och välorganiserat.

Berta har varit ganska uppspelt och inte helt lugn när vi åkt iväg på träningar och sådant så vi visste inte riktigt hur Berta skulle reagera på allt. Det gick faktiskt över förväntan. Berta var lugn och snäll. Hon var väl lite spänd och inte helt lätt att rida men hon var jättebehaglig att sköta så det var ju bra.

På dressyren tyckte jag att hon gick riktigt bra. Visst, hon är lite svårstyrd och kantig men som första gång tyckte jag det gick hur bra som helst. Med tanke på hur det varit - att hon knappt kunde gå på volt och än mindre fatta galopp (och det var typ vid sportlovet) så var jag helnöjd med ritten. Hon blev placerad femma tror jag på sina poäng.

Inför hopptävlingen var Berta lite mer taggad. Hon tycker hoppning är roligt så hon fick ganska bra fart inne på banan tyckte jag. Sedan var det synd att hon tittade på banpersonalen istället för hindret så hon fick en vägran mitt i ritten. Hon hoppade ganska spänt i början men slappnade av mer och mer så mot slutet blev det några fina språng tycker jag.

Jag kollade inte ens hur hon blev placerad utan vi åkte bara hem. Det är ju inte så kul för Amie att vara ensam hemma i stallet och Veronica har ju en dotter hon måste hem till.

Rolig tävling var det i alla fall. Jag är nöjd, än fast jag vet att Veronica störde sig lite på den där vägran.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards