Alla inlägg den 7 januari 2008

Av Camilla Edlund - 7 januari 2008 19:45

Ja, anledningen att Berta blir full av energi är ju naturligtvis på grund av att hon får mycket att äta. Men bara för ett tag sedan så föll hon ur och blev ganska smal så jag var bara tvungen att ge henne mer mat igen.

Dagsransonen:

1/2 hink Lusern

2 kg Kornkross

ca två nävar Krafft grund

5 kilo torrhö inne

14 kilo hösilage ute i hagen (6 kilo morgon, 4 kilo lunch, 4 kilo eftermiddag)

1 dos Krafft multivitamin


Det är ju en hel del att äta, men inte blir Berta speciellt tjock på det. Nu när veterinären ska komma och vaccinera igen så ska jag låta honom titta på tänderna och eventuellt raspa dem.

Av Camilla Edlund - 7 januari 2008 19:14

Regn, regn, och snöblandat regn. Man kunde lika gärna bo i södra Sverige - eller vänta lite nu... är det inte där det är snökaos nu?


Hur som helst så blir man inte glad på vädret. I morse blåste det småspik och snöade när jag släppte ut hästarna och nu när jag var ut i kväll så regnade det. Vägen var inte rolig att köra på.


När jag tog in Berta så såg jag på henne direkt att jag var tvungen att motionera henne. Det syns så väl på hela hennes uppenbarelse. Hon ser sur och grinig ut och hon var inte ett dugg trevlig mot mig i boxen. Alltså blev det till att kasta på henne grejerna och gå ut och tömköra henne på lägdan. I regnet.

Berta har under den senaste tiden börjat sparka bakut och bocka (som en unghäst) när jag kommenderar galopp och nu har jag väl fått nog av det. Jag satt hemma och funderade och kom fram till att om hon får göra så där varje gång så tror hon att hon ska göra så. Därför måste jag försöka få ur henne det. Så körde jag igång med tömkörningen och skrittade, travade och gjorde lite olika övergångar innan jag sa galopp. Det blev det sedvanliga skuttningen men den här gången fyade jag henne och hon fick bannor varje gång hon gjorde så. Hon är ju ganska lättlärd så innan jag avslutade så fattade hon galopp utan trams. Jag ska försöka fortsätta med det här men det gäller att göra det i exakt rätt sekund för jag vill ju inte att hon ska tro att hon få bannor för att hon fattat galopp utan det är bakutsparkningen som ska bort.

Berta såg ganska nöjd ut när hon kom in i boxen igen sådär som hon brukar se ut efter ett arbetspass.


Knölen är kvar och har nu blivit två. Däremot känns det som att den första knölen blivit mindre och att det kommit en ny. Jag ska hålla koll på det där.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards