Alla inlägg under oktober 2007

Av Camilla Edlund - 20 oktober 2007 16:33

Åh, vad det är roligt att ha egen häst. Idag for Veronica och jag ut och red efter vägen. Vi red till vägskälet mot Skillingen och tillbaka. Berta var pigg och glad. Det var öronen framåt hela tiden och hon hade fantastisk bjudning. Vi travade en lite bit och då travade hon nästan förbi Amie. Det var som en helt annan mycket gladare och morskare häst än den jag ridit ut på tidigare. Vi galopperade på raksträckan uppe på åsen innan det börjar gå nedåt igen. Det var svårt att fatta galopp men när den väl kom var den mjuk och harmonisk. Speciellt mot slutet då Veronica gasade på lite med Amie då Berta fick sträcka ut för att hänga med. Då var det hur bra galopp som helst. När vi kom tillbaka hem igen så red vi lite på lägdan. Veronica jobbade med Amie lite och jag red på Volt med Berta för att få henne att runda sig lite. I morgon ska vi försöka filma. Får de hur det går.
Jag släppte ut hästarna i morse och Veronica tar in dem ikväll. Jag släpper ut i morgon också. På eftermiddagen ska jag hämta spån igen.

Av Camilla Edlund - 19 oktober 2007 17:01

Jag hann inte göra klart allt i stallet i morse så jag ska åka dit om en stund och ta in hästarna och göra klart i stallet.
Det är lite tajt på morgonen. Jag kliver upp fem i sex, klär på mig och åker ut till Kasamark. Jag är där tio över sex och då hämtar jag höpåsarna och lägger ut dem i hagen. Det tar ungefär fem-tio minuter(eftersom det är så mörkt så ser jag nästan ingenting). Sedan ger jag hästarna kraftfoder och medan de äter så lägger jag på dem täcken och sätter på dem grimmorna. Det tar i runda slängar tio minuter. Sedan leder jag ut hästarna i hagen. Nu är klockan ungefär halv sju. Då börjar jag mocka och det tar ungefär fem minuter per box. Det tar tid att skaka fram alla skitklumpar och ta bort allt kiss. Då är klockan kvart i sju och jag måste åka från Kasamark senast tio i sju för då är jag hemma till klockan sju. Väl hemma hoppar jag i duschen och ut igen, klär på mig, kammmar och sminkar mig. Nu är klockan tio över sju (ibland kvart över). Jag kastar i mig lite frukost innan Karin kommer vid tjugo över sju. Då åker vi iväg till Björna. Det finns alltså ingen tid att lägga in spån och sopa och allt sådant. Det får jag göra på kvällen. Men det går ju bra det också. Det enda som är viktigt är väl att kisset inte ligger kvar så det luktar i hela stallet när man kommer dit.

Av Camilla Edlund - 18 oktober 2007 18:29

Idag tar Veronica hand om utsläpp och insläpp så jag behövde inte åka ut till Kasamark. Det känns väl lite konstigt att bara sitta här hemma och inte göra någonting, men jag har 27 engelskaprov att rätta så jag har det jag gör. Dessutom såg jag en massa dammtussar som korvar sig utefter väggarna så jag kanske måste göra en insats.

Av Camilla Edlund - 17 oktober 2007 17:15

Jag glömde berätta att vi numera har en ny garageport. En snygg vit sak som man trycker på en knapp (eller ett digitalt säkerhetslås) för att öppna. Jag kan alltså trycka på en knapp inne i bilen och så rullas garageporten upp. Nice...

Av Camilla Edlund - 17 oktober 2007 16:39

I natt vaknade jag och kunde inte somna om. Det var stört omöjligt. Jag vaknade där vid 01:30 ungefär och sedan har jag vänt och vridit på mig hela natten. Jag gick ut på altan vid fyra-tiden på morgonen och tittade på stjärnhimlen. Den var verkligen vacker.
Så det var en rent av skönt att åka ut till stallet i morse. Jag släppte ut hästarna och gav dem hö i hagen innan jag mockade och gjorde klart. Nu börjas det med att bära vatten igen. Jag bar en hel del vattenkannor innan hästarna fått sitt vatten.
Jag och Veronica skulle rida ut på morgonen så medan jag väntade på henne så tog jag in lite stängseltråd från sommarhagen. Jag frös så om fingrarna så jag tog bara bort övertråden.
När Veronica kom så red vi ut till vägskälet mot Skillingen. Det är väl nästan tre kilometer dit med två dryga backar. Vi travade och galopperade lite grann. Berta kändes fin och följsam. Man får mana på henne en hel del för att få henne att galoppera och det går inte fort. När vi kom hem igen så var Berta svettig under sadelgjorden och hon kändes väldigt trött. Det hade nog varit jobbigt än fast vi skrittade mesta tiden.

Ikväll åker jag och tar in hästarna.

Av Camilla Edlund - 16 oktober 2007 19:25

Jag har haft en helt galen dag på jobbet. Det har varit en massa lektioner och utvecklingssamtal och möten. Jag var helt slut när jag kom hem så det kändes bra att få åka ut till hästen.

Berta och jag tog en promenad efter vägen idag. Vissa kanske tycker det låter töntigt att gå ut och gå med en häst men jag har några syften med det. Först och främst så kan jag ju inte rida Berta som en normal ridhäst eftersom hon för närvarande har lite dåligt hull. Men jag vill ju att hon ska röra på sig så att hon får muskler och inte bara får en "hömage". Sedan är det ett bra tillfälle att träna hantering och följsamhet. Idag tog jag och tränade halt vid varje gatlyse. Jag lyfte upp handen och stannade och Berta gjorde halt bredvid mig. Det fungerade jättebra.
På vägen hem så passade jag på att träna på att flytta för skänkeln. Då gjorde jag så att jag gick lite mer på sidan av henne och tryckte med handen vid skänkelläget och fick henne att flytta på sig över vägen. Jag bytte sida gick en bit och tryckte igen med handen vid skänkelläget för att få henne att gå snett över vägen igen. Jag gör detta på hemvägen för att man har draghjälp av hästens längtan hem till stallet så då stannar den inte. Berta tyckte det var lite konstigt, men vi har ju gjort samma sak inne i boxen inne i stallet så hon lärde sig snabbt. Hon tycker väl att jag är konstig, men protesterar inte speciellt mycket.

Av Camilla Edlund - 15 oktober 2007 21:05

Idag blev det lite stressigt då jag orut nog hade glömt en sak ute i stallet så jag var tvungen att åka dit för att sedan åka ner till stan. Jag skulle passa på att sätta i nya batterier i mina klockor för att sedan åka till ÖOR på teorilektion. Nu funkar klockorna perfekt och jag behöver inte lita på skolans klocka (som eleverna alltid ställer om för att få sluta tidigare).
Det var som sagt teori och denna teori gick till så att vi fick se två tjejer rida och de fick visa hur det såg ut när man gjorde "rätt" och när man gjorde "fel". En av tjejerna som red var Sanna Hedin på Uliment. De fick visa hur man hoppade och hur sitsen påverkar vid "rätt" och "fel" sits. Det var intressant att se. Mycket av det visste man ju, men det var ändå roligt att se hur snabbt hästen ändrade sig.
Sedan var det en tjej som red ridskolehästen Manhattan i dressyr. Där fick man ju några tänkvärda tips och insikter. Till exempel om man får ont mellan skulderbladen - då ska bröstbenet upp och hakan mer in så att man rätar upp sig i nacken. Och vi fick se hur sittbenen (på ryttaren) påverkar hästen om man satt rakt över hästen eller om man satt på yttre eller inre sittbenet.
Ja, allt som allt var det en bra teorilektion. Man skulle ju kunna önska att det endera hade föregåtts eller att det kommit efter att alla hade blivit filmade och att man då hade kunna analysera vilka fel just man själv har. Men å andra sidan har man ju fått dem påpekade ett par gånger nu. Jag ska lyfta bröstbenet och inte vika mig i sidan. Det är väl tur att jag och Berta rider mest på rakt spår nu, ha ha ha. Ingen chans att vika sig där inte.

Av Camilla Edlund - 14 oktober 2007 14:36

Idag red jag ut ensam på Berta i skogen. Jag var lite fundersam på om Berta skulle gå förbi hagen med hästarna eller om det skulle bli något tjafs. Det gick faktiskt jättebra! Hon stannade inte alls utan gick bara på utan att tveka (det gick väldigt långsamt en stund men ändå!). När jag kom fram till ponnysarna så står Åsa som bor där och hennes pappa ute på gården. Jag småpratade lite med dem innan jag red vidare ut i skogen. Berta var alert och det var som att rida på en packe dynamit men hon gjorde ingenting speciellt. Hon ville inte gå genom en vattenpöl med isflak som flöt runt men det löste sig det också.
På vägen hem så kom Eva och Anki körande. De stannade och klappade Berta och tittade lite på henne. De var lite nyfikna på hur hon såg ut. Berta var väl inte så intresserad av att stå och småprata utan ville hem så det blev lite kort. Jag glömde att fråga Eva hur det går med hennes häst och hoppningen.
I övrigt kan jag nämna att jag fortfarande har blåsor i munnen och jag ser lite lustig ut eftersom jag har full med utslag i ansiktet också. Jag är lite halvmisstänksam om jag blivit smittad av svinkoppor på skolan. Det går nämligen som en löpeld bland eleverna...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards