Alla inlägg under januari 2008

Av Camilla Edlund - 15 januari 2008 19:03

I dag när jag var ut till stallet möttes jag av en gosig och glad häst. Nu ser man att Berta mår mycket bättre för det lyser ur ögonen på henne och hon är så social och vill bli gosad och klappad.


Jag tog ut Berta på en promenad efter vägen. Det är ganska halt på vägkanterna men där man kör är det grusat så jag klarade mig med livhanken i behåll. Man är som en mänsklig skrittmaskin där man knatar och går men jag får i alla fall prata av mig med en som lyssnar på vad jag säger (att hon sedan inte förstår ett ord gör inte så mycket).


Kollade knölen mellan ganascherna och den är kvar. Jag fortsätter väl och tar det lugnt med henne ett tag till.

Jag tog även av Berta täcket och kollade hullet ordentligt och nu är hon så fin fin i hullet så. Det känns ju bra.

Av Camilla Edlund - 14 januari 2008 19:02

Eftersom såret på Bertas mule ser finare ut så åker jag inte ut till stallet ikväll. Jag stannar hemma och tittar på tv istället. Ikväll klockan åtta är det "The dog whisperer" på tv4+ och den brukar jag försöka titta på. Intressant.

Ulf har fixat tv'n inne i sovrummet så nu kan jag ligga i sängen och titta på tv igen.


Av Camilla Edlund - 14 januari 2008 07:18

Var ut till hästarna i morse och släppte ut dem. Jag har inget emot att åka ut och släppa ut dem på morgonen bara jag slipper mocka :))

I alla fall så ser Bertas sår mycket bättre ut. Nu är det inte längre någon bulle utan mer som en krater. Åker på jobbet nu. Karin väntar.

Av Camilla Edlund - 14 januari 2008 04:48

Klockan är snart fem och jag har varit uppe och vaken sen tre. Kul. Jag har läst varenda artikel på Aftonbladet och jag har uppdaterat hemsidan med en länk till SMHI.

Av Camilla Edlund - 13 januari 2008 08:52

Äntligen har jag fått sova en hel natt. Kändes skönt när jag klev upp i morse och for till hästarna.


Det har snöat i natt. Här i Husum var det någon centimeter medan det förstås var mycket mer i Kasamark. Det har kommit en decimeter blötsnö där så det var lite svårt att köra. Och när jag kom fram så såg jag att stängslet hängde av tyngden från all snö. Kul.


Jag släppte ut hästarna och mockade. Det gick bra. Bertas sår ser man inte så mycket av för nu har det fastnat spån och damm där, men det såg torrare och finare ut. Det kan vara så att det har fastnat spån ovanpå salvan som jag fick dit igår. Hoppas det. Just nu är planen att vänta och se vad som händer. Om det börjar läka eller inte.


Efter jag mockat och gjort i ordning allt så var det bara till att gå ut och skrapa bort snön från stängseltråden. Jag skriver "skrapa" för det var det jag gjorde. Det satt fast något så hemskt. Ibland kunde jag faktiskt ta bort en hel isbit, lång som min hand ungefär. Så gräsligt.

Av Camilla Edlund - 12 januari 2008 19:20

Hittar lite musik jag lyssnade på i min ungdoms dagar. Those were the days...

Av Camilla Edlund - 12 januari 2008 18:53

Det blir inte mycket ridit nu. Nästan ingenting på flera veckor och eftersom Berta har ett sår på mulen så rider jag inte henne nu heller. Vi tog en promenad efter vägen istället. Hon kan ju inte bara stå i hagen utan behöver få se andra miljöer också.


Rörde inte såret på mulen så mycket. Tittade bara på det. Det ser väl ut som förut. Vare sig bättre eller sämre. Det enda jag gjorde var att ta en liten plastskål och i den lade jag en massa godsaker och spritsade ut en massa Idominsalva högt upp på kanten så att hon skulle få salva på såret när hon rörde runt i skålen. Det fungerade så till vida att hon gjorde precis som jag tänkt, men istället för att få salva på såret så kletade hon av sig av gegget i såret så det hamnade i salvan. Lite salva stannade kvar men inte var det mycket. Suck.

Av Camilla Edlund - 12 januari 2008 10:28

Det var Veronicas morgon idag men jag åkte ändå ut till Berta och tittade till såret. Det är hemskt märkligt varför det aldrig blir någon sårskorpa på den utan att det fortsätter att vara öppet och ser lite kladdigt ut.


Jag packade hösilagepåsar för ett par dagar. Vi har öppnat en ny bal och den ser ganska fin ut. Det är tunna fina strån och verkar vara lättuggat. Det är ju bra.


Funderar på att åka till stan idag och titta på gardiner och se om man kan hitta någon present till Ulf.


Det blir en middag på Rio på hans födelsedag (som är den 31/1) och på lördag (den 2/2) blir det fest.


Sen kommer ju nästa gratulant och det är min pappa som fyller 60 år (26/2). Det blir en svår nöt att knäcka. Vad ska man köpa till honom? Eller ska jag ge honom ett presentkort på an städning/inredning av garaget? Man kan ju grubbla ihjäl sig över det.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards