Alla inlägg under januari 2008

Av Camilla Edlund - 12 januari 2008 03:59

Jag kan inte sova jag kan inte sova jag kan inte sova jag kan inte sova. Nu måste jag sova nu MÅSTE jag sova

Av Camilla Edlund - 11 januari 2008 20:50

är inte en dans på rosor varje dag...


När jag kom ut till stallet idag så såg jag att stängslet till hagen hängde betänkligt av all snö som fastnat på den så jag visste att det var bara för oss att gå ut och skrapa all stängseltråd ren från snö och spänna tråden.


Men först av allt så tog Veronica och jag in hästrana. Berta var misstänksam redan från början. Hon visste vad som skulle komma och hon var inte glad.

Vi började med att ta tempen på henne och det gick bra. Jag var mycket misstänksam mot det och visste inte om Berta skulle acceptera det men det gjorde hon.

Sedan skulle vi rengöra såret och det blev inte roligt för Berta som var helt skräckslagen. Vi hade planerat att smörja in såret efter rengöringen men när jag gjorde det så strök jag även bort all sårskorpa som fanns så allt blev ett öppet sår. Det var å andra sidan bra för då blev allt helt rent så då tog vi blåspray för häst och sprayade rätt över såret och sedan fick det vara. Vi grejade inte något mer med det där. Jag hoppas att blåsprayen torkar ut såret så att det slutar att vätska sig.

Jag försöker att vara cool men lite orolig är jag nog. Berta ser inte glad ut och mulen är ju lite svullen och spänd så det måste såklart värka eller göra ont. Det är tråkigt att man inte kan göra något mer.


Innan vi åkte hem igen så fixade vi som sagt staketet. Inte roligt.



Av Camilla Edlund - 11 januari 2008 16:21

Familj, bättre begagnad uthyres på obestämd framtid.

Man får ju vara med om en hel del när man har familj. Igår var en händelserik dag. Förutom såret på Bertas mule så kämpade jag mot flera andra incidenter. Vid sjutiden smyger Sara in genom ytterdörren på ett sätt som fick mig att spetsa öronen direkt. Jodå, in kommer pojkvännen Linus från Sundsvall (på kvällen!) och det var tydligen tänkt att han skulle bli insmugglad så att vi inte märkte något. Jag sms:ade Ulf och berättade om den stora tilldragelsen och han blev ju inte glad. Vi hade en diskussion på telefon och medan vi diskuterar kommer Joakim hem. Han har varit till optikern och skaffat linser. Jag hade vissa funderingar om hur det skulle gå med linser för Joakim eftersom han är livrädd för att andra ska ens närma sig hans öga och han kan knappt ta runt ögonen själv.

När jag lägger på luren ska jag alltså hjälpa honom att ta ur linserna. han kniper så med ögonen så man är tvungen att hålla upp ögonlocket åt honom. Ja, gud, vilken circus det blev innan vi äntligen fick ut de där linserna. Joakim själv påstår att man kan sova i de där linserna i upp till en vecka, men jag vet inte om jag tror det.


I morse så släppte jag ut hästarna och tittade på Bertas sår. Det är numera nästan omöjligt att rengöra såret för nu vet hon vad som ska komma så hon håller sig undan. Jag var helt svettig innan jag släppte ut henne i hagen. Jag tyckte att såret ser ut som förut men det är inte lika svullet som det var första dagen jag såg det. Det har alltså blivit bättre.

När jag kom på jobbet så ringde jag veterinären i alla fall och jag blev väl inte så mycket klokare. Han sa att man inte kan göra så mycket och att man kan rengöra, badda med jodopax och stryka på en salva som innehåller zink. Han trodde att Berta hade något virus eller så i kroppen så att hennes immunförsvar är lite försvagat. Därifrån skulle knölarna mellan ganascherna komma också. Jaha, så nu får jag väl se om det blir bättre framöver. Veterinären sa att det skulle självläka och han ville inte skriva ut någon penicilinsalva trots att jag bad om det. Hmm....


Katten fick ju fara till veterinärstationen idag på eftermiddagen och han fick en salva utskriven hur snabbt som helst. Den heter Fuciderm vet. och innehåller både kortison och antibiotika.

Av Camilla Edlund - 10 januari 2008 18:42

Jag var till stallet i morse och släppte ut hästarna eftersom Veronica var borta. Såret på Bertas mule var inte så mycket bättre men det var i alla fall ingen värme där nu för det var det då när jag upptäckte det. Jag tvättade det och duttade med Betadine för att få bort eventuella bakterier och sedan lade jag på helosansalva över för att hålla nya bakterier borta.


Veronica ringde nu ikväll och sa att såret inte var vackert men hon hade i alla fall lagt på ett lager helosan över såret. Jag ska släppa ut hästarna i morgon och då ska jag göra en ny rengöring. Får se om det blivit bättre eller sämre. Har det blivit sämre ska jag ringa veterinär och fråga vad det kan vara. Behövs det får de väl göra ett sjukbesök.


Det är inte roligt när hästen är sjuk. Det är svårt för dem att förklara hur det känns, om det gör ont och så. Svårt.

Av Camilla Edlund - 9 januari 2008 20:10

Jag ska förresten med vår katt, Gubben, till veterinären på fredag. Gubben har inte varit sig själv på ett tag och han kliar sig väldigt mycket, speciellt runt halsen. Han har tappat en stor tuss med päls och där det är pälslöst är det blodigt och eländigt. Jag trodde det var rävskabb för det går visst bland hundarna här i Husum, men de sa att rävskabb sällan drabbar katter så då måste det vara något annat.

Av Camilla Edlund - 9 januari 2008 19:36

Jo du, idag har hästarna gått genom staketet och varit lösa. Inte så kul.


Kurt ringde vid fyratiden då de hade kommit hem från stan. Då hade de sett Berta stå på en lägda vid vägen helt lös och ledig. Sedan var det bara för de att ta en hink kraftfoder, ruska på den och så kom hästarna och lät sig infångas. Det är ju tur att de är snälla.


Jag åkte till stallet vid halv sex och tittade på hästarna så att de inte skadat sig. Benen såg hela och fina ut och de såg int skadade ut.


Berta har ett mystiskt sår på mulen. Det ser ut som ett skrapsår på höger sida av mulen. Det är lite svullet och lite varmt. Först såg det ut som en stor vårta, men när jag tvättat och gjort såret fint så såg jag att det var som ett stort skrubbsår.


Jag har även lagat staketet efter bästa förmåga. En pinne var nämligen avbruten och det går som sagt var inte att slå ner några pinnar i marken nu.


Jag fick många steg på stegräknaren i alla fall om jag ska säga någonting positivt.

Av Camilla Edlund - 8 januari 2008 17:28

Har haft svårt att sova i fyra nätter nu. I helgen var jag tvungen och vara uppe och hålla reda på att tonåringarna kom hem och nu sedan vi börjat jobba så går hjärnan på högvarv hela natten. Jag får sova en tre, fyra timmar max varje natt. I natt var jag uppe och skrev omdömen inför elevers åtgärdsprogram halv ett på natten bara för att jag var så himla pigg.


Idag har jag varit ganska pigg i kroppen och jag har inte gäspat så mycket men däremot har jag kaos i hjärnan och jag har så svårt att få saker och ting att gå ihop. Det kopplar liksom inte. Jag hade en lektion idag där allt bara blev ett enda virrvarr och jag kunde inte tänka en enda klar tanke. Suck, stackars elever.


Dessutom hade jag glömt att göra en sak i stallet (ta hem och tvätta regntäcket och impregnera det) och då låg jag och funderade på det i flera timmar.


Nu är jag trött men ändå inte trött. En märklig känsla.

Av Camilla Edlund - 7 januari 2008 19:45

Ja, anledningen att Berta blir full av energi är ju naturligtvis på grund av att hon får mycket att äta. Men bara för ett tag sedan så föll hon ur och blev ganska smal så jag var bara tvungen att ge henne mer mat igen.

Dagsransonen:

1/2 hink Lusern

2 kg Kornkross

ca två nävar Krafft grund

5 kilo torrhö inne

14 kilo hösilage ute i hagen (6 kilo morgon, 4 kilo lunch, 4 kilo eftermiddag)

1 dos Krafft multivitamin


Det är ju en hel del att äta, men inte blir Berta speciellt tjock på det. Nu när veterinären ska komma och vaccinera igen så ska jag låta honom titta på tänderna och eventuellt raspa dem.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards